Így ünneplik idén a „Szerelem nyara” hippi fesztivált (Summer of Love 2017-ben is!)

Írta: ,

Szerelem/szeretet nyaraként – Summer of Love – vonult be a történelembe 1967 nyara, melyet az év elején megrendezett san francisco-i első, szabad gondolkodásért, toleranciáért és szabad szerelemért tartott zenés tüntetés előzött meg.

A Summer of Love-val valójában a hippi-mozgalom terjedése indult meg az Egyesült Államok nyugati partján, és ez vezetett el a két évvel később a keleti parton megrendezett legendás woodstock-i fesztiválhoz is. Idén, a Summer of Love 50. évfordulóját ünnepeljük, melyhez kapcsolódva rengeteg fesztivál témája is ez lesz a világon. Mutatunk néhányat ezek közül.

1/4 Summer of Love fesztivál, San Francisco

Már 2007 nyarán is tartottak fesztivált a Summer of Love emlékére, a ’60-as évek hippi-mozgalmainak szellemében San Francisco-ban, idén pedig szeptember-október hónapokban kerül újra megrendezésre az esemény egy várhatóan még nagyobb bulival.

A korábbi fesztiválon olyan húzónevek voltak, mint Lester Chambers, a New Riders of the Purple Sage, Brian Auger, a The All Night Flight David Denny és Steve McCarty (a Steve Miller-ből), illetve Jack King (a Cold Blood-ból) közreműködésével, és még a Hair eredeti szereplőgárdája is megjelent.

Az idei névsor még nem elérhető, de várhatóan hasonlóan nagy nevek lesznek majd a listán most is.

Szerelem nyara a szomszédban Kép forrása: beatlesbible.com

2/4 Szerelem nyara a szomszédban

A neves szerbiai EXIT fesztivál és a montenegrói Sea Dance fesztivál témája is a Summer of Love lesz az idén.

Az EXIT július 6.

és 9-. között, míg a Sea Dance július 13. és 15. között kerül megrendezésre. A legnagyobb nevek a fesztiválokon a The Killers, a Years&Years, Jason Derulo, Lost Frequencies, Robin Schulzés a Foreign Beggars lesznek.

Monterey fesztivál, Kalifornia Kép forrása: buzzfeed.com

3/4 Monterey fesztivál, Kalifornia

A kaliforniai Monterey-ben májustól szeptemberig tart az ünnepségsorozat a Summer of Love 50. évfordulójának jegyében, melynek része egy zenei fesztivál is.

A fesztivál az 1967-es Nemzetközi Monterey-i Pop Fesztivált idézi majd, olyan húzónevekkel, mint Norah Jones, Jack Jackson, Leon Bridges, Father John Misty és Regina Spektor.

A fesztivál június 16. és 18. között kerül megrendezésre, ugyanazon a három napon, mint 50 évvel ezelőtt. Az első fesztiválon olyan zenészek léptek fel, mint a The Who, Janis Joplin, Ravi Shankar és Jimi Hendrix.

Summer of Love Liverpool Kép forrása: babylonfalling.tumblr.com

4/4 Summer of Love Liverpool

Idén nem csak a Summer of Love ünnepli 50. évfordulóját, hanem a Rolling Stones minden idők 500 legjobb albumának listavezetője is, a The Beatles Sgt.

Pepper’s Lonely Hearts Club Band lemeze is. A városban éppen ezért májustól egészen augusztusig rengeteg eseményt rendeznek, mely a Beatles-hez és a Szerelem nyarához kapcsolódik majd, ezért érdemes lehet nyáron ide látogatnod.