Így ne! Ezért vannak halálra ítélve az újévi fogadalmak - Így kellene fogadkozni!

Zabolai Margit
Írta: ,

Vannak legendás történetek arról, hogyan változtatta meg gyökerestül valaki életét egy újévi fogadalom, a legtöbbünknek azonban sokkal ismerősebb az élmény, hogy már az első néhány héten elbukjuk a nagy elhatározást. De mi lehet ennek az oka, és hogyan kellene máshogy csinálni? Reméljük, hogy tippjeinket betartva 2018-ban végre a te céljaid is elérhetővé válnak! Sok sikert!

Ne legyenek irreális elvárásaid! Kép forrása: wishbonebear.com

Az emberi akarat tényleg hegyeket képes megmozgatni, és némi éjféli pezsgő hatására mi is hajlamosak vagyunk bátor és nagy dolgokat mondani, de ha eddig egy percet sem futottál, és azt fogadod meg, hogy év végére lefutod a maratont… Nos, az sem lehetetlen, de sokkal valószínűbb, hogy belebuksz, mintha egy reálisabb 10 vagy akár 5 km-es táv lefutását tűzöd ki magad elé.

Nem azt mondjuk, hogy legyél kishitű, de érdemes valami olyasmit kitűzni magad elé, ami valóban el is érhető, de azért elég nagy dolog ahhoz, hogy a megvalósítása büszkeséggel töltsön el.

2018 a változás éve lehet, de nem kell, hogy az összes célodat idén érd el. Akkor mit fogadnál meg jövőre?

 

Fogadkozni könnyű, a gondok január 1-jén, de legkésőbb 2-án szoktak kezdődni, amikor el is kellene kezdeni a megvalósítást. A fél napi tépelődést, majd a gyors lemondást megelőzheted, ha nem csak a célt fogalmazod meg magadnak újév napján, hanem felvázolod az oda vezető utat is.

Nagyobb rendet fogsz tartani a lakásban? Tegyél ki listát a hűtőre, ami mutatja, melyik nap milyen házimunkát kell elvégezned. Formába hozod magad? Készítsd el az edzéstervedet! Egészségesebben étkezel? Állítsd össze előre az étrendedet, és vásárolj be hozzá!

Egy fogadalmat betartani sokszor nagyon nehéz, de ha nem is tudod, hogy mit kellene csinálnod, akkor egyszerűen lehetetlen.