Így használhatod életenergiáidat tudatosan Buddha tanításai szerint

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Életenergiánk által egészek és elégedett része lehetünk a világnak. De használhatjuk másra is, hogy sértettek elidegenedettek, mérgesek vagy keserűek legyünk. Buddha tanításai arra szolgálnak, hogy megértsük, a nehéz helyzetek belőlünk erednek. 

Megértés

Minden dolog és személy különálló, és független mindentől és mindenki mástól. De a lényeg, hogy minden összetartozik, és minden függ egymástól.

Ha ezt megértjük és elfogadjuk, akkor igazolva látjuk az életünket uraló összes kapzsiságot, gyűlöletet és vágyakozást. Egyik dolog sem eredhet sehonnan anélkül, hogy ne lenne kapcsolatban a másikkal.


Az ima erőket mozdít meg – ez a hatásos módja


Például minden sejtünk tud a többiről és kapcsolatban áll és együttműködik velük. Ha látókörünket kitágítjuk, rájövünk, hogy minden létező a részünk. 

Törekvés

Nézzünk a szívünkbe, hogy megtaláljuk, ami iránt elkötelkezettséget érzünk, amire el vagyunk szánva, amit igazán akarunk.

Az önző elme talán megpróbál visszafogni minket, de a tudatosság, hogy szabadok vagyunk, lendületet ad a folytatáshoz.

Az őszinte és szívből jövő hajtóerő megszabadít minket a korlátainktól, amelyek uralkodnak rajtunk.

Az átalakulás akkor történik meg bennünk, amikor már képesek vagyunk meglátni minden élő összekötöttségét, és megértjük, hogy nem gyűlölhetünk olyat, ami a részünk.