4 tündérmese, ami igaz történeteken alapszik - megéri levonni a tanulságot?

Kerekes Vivien
Írta: ,
4 tündérmese, ami igaz történeteken alapszik - megéri levonni a tanulságot?

A meséket épp azért szeretjük, mert legalább egy kis időre kirántanak minket a hétköznapokból. Hirtelen mi is egy elvarázsolt világ szereplőivé válunk, ahol a hintóvá változott tökök és a mágikus boszorkányok épp olyan megszokottak, mint nálunk a reggeli tömegközlekedés. Így hát nehéz is elképzelni, hogy bizonyos mesék valódi történelmi eseményeken alapszanak, vagy hogy létező személyek inspirálták őket. Íme 4 gyerekkori történet, ami – néhány különbséggel – tényleg megtörtént a valóságban is.

Hamupipőke

Hamupipőke története az egyik legnépszerűbb mese a gyermekek körében, és úgy tűnik, hogy nem kizárólag a képzelet szüleménye. Persze ebben a sztoriban nincsenek varázsigék és éjfélkor tökké változó hintók, az elárvult szépség viszont valóban létezett – legalábbis a szóbeszéd szerint.

Rhodopisnak hívták, ami görögül rózsás arcot jelent, és még időszámításunk előbb 500-ban rabolták el, majd adták el rabszolgának valahol Trákiában.

Világos bőre, fényes szőke haja és kék szemei miatt azonnal kitűnt az egyiptomiak közül, így hamarosan nagy kedvence lett tulajdonosának, aki emiatt meglepte őt egy nagyon drága cipővel.

via GIPHY

Az aranycipellővel sikerült felkeltenie a lánynak II. Ahmose fáraó figyelmét, aki rögtön feleségül vette őt, és királynőjévé tette. Az egyetlen szépséghiba a történetben annyi, hogy akkoriban a fáraónak nem egyetlen párja volt, így az igazi Hamupipőke valójában csak egy volt a férfi többi felesége közül.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!