Igaz magyarnak lenni is tudni kell - Hogyan szeresd csendben a hazádat?

Jankovics Anna
Írta: ,
Igaz magyarnak lenni is tudni kell - Hogyan szeresd csendben a hazádat?

Nagy divat manapság ,,magyarkodni”, ám ezzel nem sokat segítünk sem a hazánkon, és minket sem tesznek boldoggá a közhelyek, melyeket mindenhol megtalálnak. A hazaszeretet nem melldöngetés, nem a világnak szóló üzenet, hanem identitás, ezáltal biztonság, öröm, alkotás és jövő lehetősége.

Mosolyogj

Mosolyogj a melletted elhaladó emberekre. Ha magyar, azért tedd, mert ugyanazok a gondolatok, gondok és bajok gyötrik, mint téged, ugyanolyan dolgok teszik boldoggá, mint téged.

Ezzel éreztetheted, hogy a bajában, örömében nincs egyedül, egy helyre, egy néphez tartoztok. Ha idegen, akkor azért mosolyogj, hogy érezze, szívesen fogadod a hazádban, nincs mitől tartania.

Járj hagyományőrző közösségekbe

Ilyen például a táncház, ahol megtanulhatod azokat a táncokat, melyeket dédapáid táncoltak, azokat a dalokat, amiket örömükben, bánatukban énekeltek.

Más tájegységek zenéit nem csak megismerheted, hanem magadénak tudhatod ezeknek az embereknek az életérzését – hiszen a zene az, ami legjobban átadja az érzelmeket, a népdalok szövegei pedig más tájegységek embereinek gondolatiságát közvetíti.

Maga a néptánc a legnagyszerűbb testedzés, emellett alkalmas a szocializálódásra, a mozgáskultúra javítására, és számos készséget fejleszt.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!