Napokat vesznek el az életünkből! 5 időrabló tevékenység, amire nem is gondolnánk

Bodnár Alexa
Írta: ,

„Sajnos nem érek rá!”, „Bocsánat, de most nincs időm!”, „Annyira besűrűsödött most minden…” Őszintén, hányszor szoktál te magad is ezekkel a fordulatokkal élni? Ugye, majdnem minden nap… Természetes, hogy ha sok a tennivaló, szinte nem is tudunk másra időt szakítani, és a munkát, kötelező dolgokat nem tudjuk kiiktatni, de az igazság az, hogy számtalan időrabló tevékenység van a napjainkban, amiket szinte észre sem veszünk. Mi veszi el tőlünk a legtöbb értékes időt, mi lenne az, amit érdemes lenne kiiktatnunk?

Online vásárlás Kép forrása: pexels.com

Ez főként a munkahelyen egy nagyon haszontalan, időrabló tevékenység, hiszen észre sem veszed, és fél-egy óra csak úgy elillant a munkanapodból.

Persze, néha unatkozik az ember napközben, és inkább csinálna bármi mást, mint a feladatokat, de azok sajnos ugyanúgy ott lesznek a vásárlás után is.

És akkor inkább nem jobb időben befejezni minden feladatot?

Túlzásba vitt tollászkodás Kép forrása: pexels.com

Egész biztos, hogy szükséged van arra, hogy reggel másfél órát tölts a felöltözéssel, sminkeléssel és a frizurád belövésével? Lehetséges, hogy egy kicsit jobban szervezve rengeteg időt tudnál spórolni ezen is.

Az öltözéked esetében nem győzzük hangsúlyozni, mennyi időt takaríthatsz meg, ha előző este kikészíted, mit húzol fel másnap.

Hogy a sminked és a hajad milyen gyorsan készül el, az pedig csupán tréningezés kérdése. Javasoljuk a stopperes megoldást, és azt, hogy próbáld legyőzni magad minden egyes nap.

Ha ügyes vagy, a végére akár 20-30 perc is elég lesz, hogy elkészülj!

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra