7 alap elfoglaltság, amik ellopják az időd a mindennapokban

Stumpf Bea
Írta: ,
7 alap elfoglaltság, amik ellopják az időd a mindennapokban

Kép forrása: queenofjetlags.com

Állítólag minden tevékenységünk 80%-a haszontalan vagy alacsony hatékonyságú a mindennapjaink során, és csak 20% az, ami valóban értékes. Vajon megfordítható ez az arány? Hogyan szabadulhatsz meg az időt rabló mindennapi tevékenységektől és hogyan tudsz bevezetni egy új rutint az életedbe? Lássuk, mik azok az apróságok, amik csak az idődet rabolják, azaz amin változtatnod kell!

Alvás Kép forrása: gebroken.tumblr.com

Nincs az alvásnál érdekesebb és szükségesebb tevékenység az életünkben. Mai napig nem tudjuk pontosan, hogy hogyan képes alvás során tökéletesen regenerálódni a szervezetünk és arra sem jöttünk még rá, hogy lehet-e valamivel helyettesíteni ezt a létfontosságú mindennapi tevékenységet.

Ha tudnánk, mi a titok, már biztosan lecseréltük volna, hiszen életünk során körülbelül csaknem 25 évet töltünk alvással, évente kétezerszer álmodunk, aminek 80%-át elfelejtjük.

Nem is emlékszünk rá, ennyi időnk elmegy vele, mégis az egyik lételemünk, érdekes ugye?

TV Kép forrása: designlovefest.com

Mikor volt utoljára olyan, hogy amikor otthon voltál, nem ment a tévé, este nem a kanapén fekve a színes képernyőt nézted és akár egy teljes hétig a tévéd felé sem néztél?

Ha a saját válaszodon is meglepődsz, akkor lehet, hogy érdemes kipróbálni egy tévémentes napot, hétvégét vagy hetet, hogy megtudd, valójában mennyire fontos neked a tévézés és rájöjj, hogy milyen egyéb tevékenységekkel töltheted hasznosan az időd a mindennapokban e helyett.

Bár a fiatalabb korosztály már annyira nem tévéfüggő, mint az idősebbek, de még így is átlagosan több órát ülünk a tévék előtt naponta, amiből informatív, hasznos vagy izgalmas tartalom valójában ritkán tárul a szemünk elé, nem igaz?

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!