7 alap elfoglaltság, amik elrabolják az időd a mindennapokban

Stumpf Bea
Írta: ,
7 alap elfoglaltság, amik elrabolják az időd a mindennapokban

Kép forrása: queenofjetlags.com

Állítólag minden tevékenységünk 80%-a haszontalan vagy alacsony hatékonyságú a mindennapjaink során, és csak 20% az, ami valóban értékes. Vajon megfordítható ez az arány? Hogyan szabadulhatsz meg az időt rabló mindennapi tevékenységektől és hogyan tudsz bevezetni egy új rutint az életedbe? Lássuk, mik azok az apróságok, amik csak az idődet rabolják, azaz amin változtatnod kell!

TV Kép forrása: designlovefest.com

Mikor volt utoljára olyan, hogy amikor otthon voltál, nem ment a tévé, este nem a kanapén fekve a színes képernyőt nézted és akár egy teljes hétig a tévéd felé sem néztél?

Ha a saját válaszodon is meglepődsz, akkor lehet, hogy érdemes kipróbálni egy tévémentes napot, hétvégét vagy hetet, hogy megtudd, valójában mennyire fontos neked a tévézés és rájöjj, hogy milyen egyéb tevékenységekkel töltheted hasznosan az időd a mindennapokban e helyett.

Bár a fiatalabb korosztály már annyira nem tévéfüggő, mint az idősebbek, de még így is átlagosan több órát ülünk a tévék előtt naponta, amiből informatív, hasznos vagy izgalmas tartalom valójában ritkán tárul a szemünk elé, nem igaz?

Multitasking Kép forrása: darlingmagazine.org

Lehet, hogy elsőre meglepő, hogy a multitasking hogyan vehetné el az idődet, mikor pont arra való, hogy időt nyerj vele? Amikor komplexebb vagy nagyobb figyelmet igénylő feladatok elvégzéséről van szó, akkor nem biztos, hogy a legjobb megoldás, ha több dolgot csinálsz egyszerre.

Így ugyanis nem tudsz igazán belemélyedni egy feladatba, és lehet, hogy összességében sokkal többet töltesz vele, mire a végére érsz, mintha nem egyszerre, hanem egymás után csináltad volna őket. Egy nap csak huszonnégy órából áll, úgyhogy fontos, hogy ügyesen oszd be, hogy mindenre maradjon időd!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv