20 vicces idézet a munkáról, hogy könnyebben teljen a hét

Írta: ,

Nyár van, kánikula, forróság, mindenki a Balaton partján hűsöl, neked meg az irodában kell iratokat tologatnod, vagy a vásárlókra mosolyognod. Könnyebb elviselni a dolgos hétköznapokat, ha egy kis öniróniát gyakorolsz, és jó kedvvel viseled a hétköznapokat. Íme néhány mókás idézet a munkáról, hogy könnyebb legyen az élet.

Graffiti: Valahányszor dolgozni támad kedvem, csak csendben leülök egy sarokba, és megvárom, amíg elmúlik.

Lady Gaga: Ha azon töprengsz, hogy egy kapcsolatot válassz, vagy a karriered és az álmaid, tudnod kell, hogy a karriered soha nem ébreszt fel és mondja azt, hogy már nem szeret téged.

Arnold Schwarzenegger: Ha naponta 6 órát alszol, akkor 18 marad. Ebbe bőven belefér sok munka, tanulás és még a szórakozás is. Tudom, hogy ilyenkor sokan felszisszennek, hogy hé, én 8-9 órát alszom. Hát javaslom, aludjanak gyorsabban.

Janne Teller: Azért járunk iskolába, hogy utána dolgozhassunk, és azért dolgozunk, hogy utána szabadságra mehessünk. De akkor miért nem kezdjük rögtön a szabadsággal?

Tibor Fischer: A hibátlanul végzett munka gyakran az egyik legrafináltabb, de a legnagyobb elégtételt kínáló mód főnökök bosszantására. Legtöbbjüket őrülten bosszantja, ha pontosan azt teszi az ember, amit mondanak neki.
Moldova György: Tanuld meg: mindenki azzal kezdi a működését, hogy lecsepüli az elődje munkáját - vízvezeték-szerelőtől egészen le a miniszterelnökig. Ezzel eleve biztosít magának valamiféle felmentést: ő ugyan megpróbálja, ért is hozzá, de hát ahogy ez a dolog el van rontva!

Pete McCarthy: Mint a lemmingek vándorlása vagy a lazacok hazatérési ösztöne, olyan megfejthetetlen rejtélye korunknak a munkások eltűnése a befejezetlen épületek mellől.

Fodor Ákos:  "A munka nemesít?" ha ez igaz volna: főnemes lennék, herceg, sőt király! - Nézz rám (például) s kissé szállj magadba, hogy máskor azért jobb szlogent kreálj.

Terry Pratchett: A lehetetlen feladatokkal úgy kellett megbirkózni, hogy az ember fölszabdalta kisebb, "csak" iszonyúan nehéz feladatokra, azokat pedig irtó nehezekre, azokat meg komoly feladatokra, azokat meg...

Graffiti: A csapatmunka lényege: mindig van kit hibáztatni.

Fodor Ákos: Ahova nézek: csak tennivalót látok. Szemhéjam, segíts!

Grace klinika: Ha arra kell a munka, hogy legyen egy életed, akkor vagy egy új munka kell, vagy egy új élet.

Karinthy Frigyes: Munka. Pontos definíciója: Amit nem csinálok szívesen.

Robert W. Kent: A bűnöző olyan, rablóösztönnel rendelkező személy, akinek nincs elég pénze, hogy alapítson egy vállalkozást.

Robert Frost: A világ tele van készséges emberekkel. Az egyik fele kész dolgozni, a másik fele kész hagyni őket dolgozni.

Madách Imre: ...és vannak hát a népnek is jogai? Az adózáson kívül?

Dorothy Parker: Ha tudni akarod, mit gondol Isten a pénzről, csak nézd meg azokat, akiknek sokat adott belőle.

Leonardo da Vinci: Aki egy nap alatt akar meggazdagodni, azt egy éven belül felakasztják.

Ronald Reagen: Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?

Jerry F. Liebermann: Főnök: az a valaki, aki késik, amikor korán beérsz a munkába, és korán jön, amikor késel.