Idézetek, amelyek megváltoztatják az életed – A legnagyobb bölcsektől

Jankovics Anna
Írta: ,
Idézetek, amelyek megváltoztatják az életed – A legnagyobb bölcsektől

Azt már régóta tudjuk, hogy a meditatív állapotban gondolkodó népek filozófusai, vagy azok, akiket megérintett ez az életérzés, akik ennek a „szemüvegnek” a lencséjén keresztül néznek a világra, nagy igazságokat mondanak ki. Olyanokat, mely minden ember szívében ott vannak, csak nem formálódnak szavakká. Kiemelkedő ebben India, és talán azért épp ez az ország, mert ott van a legnagyobb szegénység és legnagyobb gazdagság, ott ér össze az érintetlen múlt és a még meg nem élt jövő lehetősége...

Nilakanta Sri Ram Kép forrása: vibssav.eu
Az 1889-ben, Indiában született úr teozófus, a Teozófiai Társaság elnöke volt. A teozófia egy modern tanítás, okkult irányzat, mely feltételezi a „titkos tudás” létét. A buddhizmus és hinduizmus keveredik benne, lényege, hogy kutatások révén közelítse meg ezt a „titkos tudást”.
 
Vallja, hogy a tudás végtelen, ezért az ember, normál, éber állapotában nem képes felfogni azt, ám az extázis állapotában igen. Nilakanta Sri Ram lánya vette át apja után 1980-ban a társaság vezetését, egészen 2013-ig.
 
Elgondolkodtató mondatai Kép forrása: cwlworld.info
„Ne fogadjunk el egyetlen hitet, mozgalmat vagy intézményt sem, amely elbukik a testéviség próbáján.”
 
… hiszen minden hit, mozgalom, intézmény elvileg az ember érdekében van, az ember pedig csak összefogással, egymást szeretve, tisztelve képes megalkotni az élhető világot.
 
„Amikor sikerül összefogni az egész emberi nemet és visszaadjuk az életnek a szent jellegét, beköszönt az új világ, az új korszak.”
 
Amikor az emberek meglátják egymásban azt, ami közös mindenkiben, akkor meg fogják érezni magukban az erőt, ami megváltoztathatja az egész világot, élhető világot teremthet.
 
„Akinek az élete a természetet követi, az nem önmagával van elfoglalva. Pontosabban az ember annyira válik természetessé, amennyire gondolatai nem önmaga körül forognak.”
 
Az önzés tudatmódosító, ami kihat cselekedeteinkre, melyek nem világot, egyént jó irányba formáló cselekedetek.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján