3 hotel, ahol jó eséllyel egy kísértet lesz a szobatársad

Zabolai Margit
Írta: ,

Idegen helyen aludni mindig valamiféle bizarr nyugtalanságot kelt az emberben, pláne, ha tudja, hogy olyan helyen hajtja álomra a fejét, ahol előtte már nagyon sok ismeretlen megfordult, akik jó ég tudja, mi mindent műveltek… Talán ezért van, hogy a hotelekben kísértő szellemeknek olyan gazdag folklórja van. Sokan úgy tartják, hogy az alábbi szálláshelyeken például szinte biztosan összefutsz majd eggyel.

Omni Shoreham Hotel, Washington D.C., USA

Amikor az 1930-as években a gyönyörű washingtoni hotel megnyitotta szobáit a vendégek előtt, a 870-es számú lakosztályba egy pénzügyi tanácsadó, bizonyos Henry L. Doherty költözött be a családjával együtt. Ebben az időben természetes volt, hogy valaki nem csak egy-egy hétvégére, hanem akár életvitelszerűen is egy pazar hotelben marad a teljes családdal, sőt a szolgálókkal.

Valószínűleg így tettek Doherty-ék is, és bár arról nem szól a fáma, hogy pontosan mennyi időt töltöttek a hotelben, itt tartózkodásukat tragédiák sora kísérte: míg a 870-es ajtó lakói voltak, Doherty úr szolgálólánya, felesége és lánya is elhunyt.

Véletlen egybeesés? Kivételes szerencsétlenség? Talán… A választ már soha nem tudjuk meg, de annyi bizonyos, hogy Doherty távozása után a lakosztályt lezárták, és 50 éven keresztül nem is használta azt senki.

3 hotel, ahol jó eséllyel egy kísértet lesz a szobatársadKép forrása: LarioTus/depositphotos.com

Végül a szobákat mégis felújították, modernizálták, és a 870-es lakosztály ma ismét fogadja a vendégeket, akár te is megszállhatsz itt, ha Washingtonban jársz, csupán annyit kell tenned, hogy foglaláskor jelzed, hogy a „kísértet lakosztályban” szeretnél megszállni. Ez ugyanis a hivatalos neve a szálló ezen részének, ahol a vendégek mozgó bútorokról, halk zörejekről, hűvös fuvallatokról és önmaguktól becsapódó ajtókról számolnak be.

The Shelbourne, Dublin, Írország

Az ír hotel személyzete nem csinál különösebben nagy ügyet a kísértetekből, akik szerintük itt tanyáznak, sőt úgy tűnik, egyszerűen csak tudomást vesznek róluk, de jelenlétüket nem verik nagy dobra. Hogy a dublini szálló mégis felkerült a kísértet-hotelek térképére, az többek között Lilly Collins színésznőnek köszönhető, aki saját bevallása szerint személyesen találkozott egy szellemmel, amikor a hotelben szállt meg, és ezt el is mesélte Jimmy Fallonnak esti beszélgetős műsorában.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!