Hol lehet kincseket találni? Íme a legjobb bolhapiacok

Raczky Júlia
Írta: ,
Hol lehet kincseket találni? Íme a legjobb bolhapiacok

Imádsz órákig bóklászni különböző régi kincsek, mütyürök, érdekességek között? Rettentően fel tud villanyozni valami különleges, régi tárgy? Szereted a piacok hangulatát, és nem jössz zavarba, hogyha alkudozásra kerül a sor? Ha minderre a válaszod igen, akkor ez az összeállítás nagyon hasznos lesz a számodra, hiszen összegyűjtöttük neked Budapest legjobb bolhapiacait!

Ecseri piac

Ki ne ismerné ezt a méltán legendás, óriási bolhapiacot? Nagy valószínűséggel már mindenki hallott róla, és életében legalább egyszer már járt itt. Nem véletlenül!

A hangulat egészen egyedi: portékájuk felett alkudozó kincstulajdonosok, mindenféle korból származó bóvli és valóban értékes darabok, hétvégenként viszonylag több ember, a hidegebb napokon csontig hatoló fagy, mely ellen igazi gyógyír egy jó pálinka, egy halászlé, vagy akár egy fácánleves!

A római kori téglától kezdve az igazi porcelánritkaságokig itt minden előfordul; a régi lemezek, fényképek felett pedig mindenkinek érdemes elidőznie, hiszen a rabul ejtő retró-feeling ilyenkor páratlan tisztaságban tör rá az emberre!

PeCSa Bolhapiac

Kisebb, de családiasabb hangulatú piaccal van dolgunk, mely a szombati és a vasárnapi délelőttjeinket és kora délutánjainkat aranyozhatja be, ha rászánjuk az időt.

A belépő impozáns módon 150 forint, a színtérre toppanva pedig sokszínű, eklektikus választékkal találkozhatunk.

A régi kinder-tojásos játékoktól kezdve a rádiókazettákon át régi, ámde alig használt klaviatúrákig mindent megvásárolhat itt az ember.

Háborús sisakok, több mint 50 éves evőeszközök, kétes eredetű ruhadarabok, ugyanakkor igazi fotókülönlegességek is vannak. Az egyik vásárló például azt mesélte nekem, hogy anno eredeti Mai Manó fotókra bukkant itt!

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra