Hogyan leszel jobb az életben a társasjátékok hatására?

Stumpf Bea
Írta: ,

Társasozni egy esős vasárnap délutánon vagy egy házibuliban a barátokkal szuper elfoglaltság, de úgy tűnik, hogy azon túl, hogy jó időtöltés, számos hasznos dolgot is tanulhatsz belőle. Persze függ attól, hogy mit játszol, hogyan állsz hozzá és mennyire éled bele magad, de egy biztos, ha játék közben tanulhatsz is valamit, az dupla haszon! Lássuk, hogyan fejlődhetsz egyes tulajdonságaidban, ha sokat játszol!

Stratégiai gondolkodás Kép forrása: hercanvas.com

Egyszerűen nem az erősséged, hogy rendszerben gondolkozz, ügyesen betartsd a határidőket és tervezz? Lehet, hogy most így érzed, de a jó hír, hogy ezen akár játékkal is tudsz javítani.

A társasjátékok – főleg a stratégiai, gondolkodós játékok – segítenek abban, hogy ügyesebben tervezz, gondolkodj és rendszerezd az életed.

Miért? Ha kicsiben megy, akkor nagyban, élesben is jobb leszel, csak valószínűleg egy kis gyakorlásra volt szükséged.

Nem irányíthatsz mindent, fogadd el Kép forrása: angelalanter.com

Ahogy az életben, úgy a társasjátékokban is előfordul, hogy mindent tökéletesen csinálsz, mégis elbuksz.

Közbeszól ugyanis a szerencse, a véletlen vagy éppen a balszerencse.

Ennek, ha éppen jól alakulnak a dolgok, akkor örülünk, ha pedig egy hullámvölgy mélyéről próbálunk kivánszorogni, akkor kevésbé.

Bárhogy is alakul, el kell fogadnod, hogy mindig lesznek olyan tényezők az életben, amiket nem irányíthatsz, így sokkal jobb, ha megtanulod őket elfogadni és nem idegeskedsz miattuk hiába.