Hiperaktív zsenik: 7 sikeres ember, aki ADHD-val él(t)

Írta: ,

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral (azaz ADHD-val) élő gyerek és felnőttek gyakran szembesülnek a váddal, miszerint túlságosan szétszórtak és szórakozottak ahhoz, hogy bármit is elérjenek az életben. Nos, többek között Albert Einstein is kitűnő példa ennek az ellenkezőjére…

Albert Einstein Kép forrása: Wikipedia

1/7 Albert Einstein

A huszadik század legbefolyásosabb elméleti fizikusainak egyike, a relativitáselmélet kiötlője. 

Ritkán esik szó róla, hogy tipikus ADHD-s volt. Rendkívül feledékenynek ismerték, olyannak, aki nem fordít figyelmet a környezetére, s ennek megfelelően boldogan élt egy kissé zilált külsővel. 

Tulajdonképpen a saját szabályai irányították. Halála után eltávolították és tartósították az agyát, tehát a szokásokkal ellentétben nem helyezték vissza a testébe, hogy azzal együtt elhamvasszák.
John F. Kennedy Kép forrása: Wikipedia

2/7 John F. Kennedy

Az Amerikai Egyesült Államok 35. elnöke a hatalmas ország kétkamarás törvényhozó testületének mindkét házában megfordult, mielőtt ekkora hatalommal ruházták volna fel.

Rendkívüli média-népszerűségre tett szert – gyakrabban szerepelt, mint a popsztárok és a hollywoodi színészek. 

Sok kényes helyzetet és biztonsági dilemmát kellett megoldania, ő írta alá például a nukleáris fegyverek tesztelésének tilalmáról szóló egyezményt is.
Will Smith Kép forrása: Wikipedia

3/7 Will Smith

Színész, producer és rapper egy személyben. A kamerák előtt jóformán semmi nem látszik abból, hogy ő is figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral éli a mindennapjait. 

A Newsweek magazin minden idők legnagyobb hatású hollywoodi színészének kiáltotta ki. Imádja a sakkot és a videójátékokat.
Jim Carrey Kép forrása: Wikipedia

4/7 Jim Carrey

Több mint két évtizeden át ő töltötte be a „vicces fiú” szerepét a legelsöprőbb sikerül közönségfilmekben. 

Igen súlyos ADHD-val él, szinte egy percre sem tud leállni a hiperaktív viselkedéssel – ám részben pont ez teszi a világ egyik legnagyobb komédiásává. Ő aztán tényleg a szolgálatába állította a betegséget!
Justin Timberlake Kép forrása: Wikipedia

5/7 Justin Timberlake

A szakmailag leginkább mérvadó Billboard slágerlista élének többszöri meghódítása után kilenc Grammy-díjat is bezsebelt. A Collider.com-nak vallotta be, hogy ADHD-ban és OCD-ben, azaz kényszerbetegségben is szenved. 

Nem hagyja azonban, hogy mindez gátolja a karrierjét: azóta már színészként és üzletemberként is bizonyított.
Michael Jordan Kép forrása: ddmcdn.com

6/7 Michael Jordan

Fogadjunk, hogy ha kimondjuk a „kosárlabda” szót, szinte kapásból eszedbe jut a neve! Sportolói pályafutásának végeztével belekóstolt a színészetbe, majd üzletemberként találta meg a számítását. 

Folyton azon agyal, mi lehetne a következő lépés az életében – ez a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar egyik kulcstünete. Kevesen tudják, de még magánrepülője is van, mégpedig „Air Jordan” logóval a hátulján.
Michael Phelps Kép forrása: Wikipedia

7/7 Michael Phelps

A világ legnagyobb atlétáinak egyike az az ember, aki eddig a legtöbb olimpiai érmet gyűjtötte össze életében. Leplezetlenül beszél arról, hogy eredményeit részben az ADHD-jának köszönheti
Még jótékonykodik is: alapítványa, a Michael Phelps Foundation az úszás népszerűsítését és az egészséges életmód terjesztését szolgálja.
Összeállításunk kitűnően bizonyítja, hogy figyelemhiányos hiperaktívitás-zavarral sincs akadálya a páratlan életútnak!