5 természeti csoda, amiről még soha nem hallottál – De ez után látni akarod őket!

Zabolai Margit
Írta: ,

Mennyi csodát rejt a föld! Vannak jól ismert természeti képződmények, melyekről szinte mindenki hallott már, de kevésbé ismert, vagy távolabbi tájakon is vannak olyan gyönyörűségek, amiket igazán érdemes lesz felvenni a bakancslistádra.

Bolíviai sómező Kép forrása: xura/depositphotos.com

Bolívia számos természeti szépséget tartogat az idelátogatóknak a sivatagoktól a buja növényzetekig, de a legkülönlegesebb terület talán mégis a 64 billió sóból álló sósíkság az Andok hegyei között.

A Salar de Uyuni a világ legnagyobb kiterjedésű sómezője, ami különleges délibábot vetít eléd.

A tájat a föld legnagyobb tükreként is emlegetik, mert a napsugarak fénye megtörik a só felszínén, így visszaveri az égbolt képét, kék színt és bárányfelhőket varázsolva így a pusztaságba.

Ha mindig is arról álmodtál, hogy a felhőkön járj, itt kerülhetsz ehhez a legközelebb.

Kappadókia, Törökország Kép forrása: vvoenny/depositphotos.com

Délen a Toros-hegység, északon a Fekete-tenger, keleten az Eufrátesz határolja Kappadókiát, ahol a Göreme völgy holdbéli tájat idéz meg, a furcsa alakú, Tündérkéményeknek nevezett sziklacsúcsok és a sziklatemplomok egyedi látványosságot kínálnak.

A térség rajta van az UNESCO listáján, a természeti csodák és a történelem keveredik itt, hiszen a valószerűtlen, sziklás táj alatt valóságos földalatti város húzódik meg, amely egykor az üldözött keresztények menedéke volt.