Mutatunk pár fotót a múltból, amik láttán nem hiszel majd a szemednek

Zabolai Margit
Írta: ,
Mutatunk pár fotót a múltból, amik láttán nem hiszel majd a szemednek

A fényképezőgép az emberiség egyik nagy találmánya, és hála neki, olyan pillanatokat is megörökíthetünk, amiket később el sem akarnánk már hinni. Mókás, érdekes, szomorú, vagy éppen történelmi pillanatokat idéző képek következnek a múltból, amik láttán sokszor a saját szemünknek sem akartunk hinni.

Az 1920-as években az Egyesül Államokban bevett szokás volt, hogy a rend és az erkölcs szigorú őrei nem csak a szemükkel méregették a fürdőző nőket.

Egyrészt szabály volt, hogy amikor egy nő éppen nem tartózkodott a vízben, akkor el kellett fednie a testét, de egyébként magára a fürdőruhára is szigorú szabályok vonatkoztak: a térd fölött nem mutathatott többet a lábakból 6 inch-nél, azaz körülbelül 15 centiméternél.


Rémisztő csontváz emelkedik ki a vízből: Victoria útjának különös szobrai


Ha valaki a mérésen elbukott, azt akár le is tartóztathatták - mai ésszel mindez már felfoghatatlannak tűnik, pedig főleg keleten ma is sok olyan ország van, ahol törvény írja elő, mit viselhet egy nő, amikor az utcára lép.

Ha már a strandoknál tartunk: a 18. és 19.

században bevett gyakorlat volt, hogy a fürdőzni vágyók a parton egy fedett szekérre szálltak, annak takarásában átöltöztek, majd a szekér velük együtt a vízbe gázolt, és csak ott szálltak ki belőle.

Fürdőruhában a parton tartózkodni ugyanis illetlen dolognak számított, még arra a rövid időre is, amíg valaki mondjuk egy kabinból a partig sietett volna.

Visszafelé hasonlóan működött a dolog: a mobil kabin a vízbe hajtott a fürdőzőkért, akik felszálltak, átöltöztek, majd a parton már ismét az utcai ruhájukban szálltak le a kocsiból. Elég nagy macerának tűnik.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv