Hihetetlen, de igaz: 5 mesebeli és filmes karakter, akiket létező személyekről mintáztak

Szirák Viki
Írta: ,

A meséket és filmeket épp azért szeretjük gyakran nézni, mert ilyenkor egy kicsit kiszakadunk a hétköznapi mókuskerékből, és olyan vicces, különleges történetek részeseivé válunk, amelyek egyébként nem történnek meg velünk például egy átlagos csütörtökön. Csakhogy talán nem is sejtetted, de számtalan olyan sztori van, amit megtörtént események ihlettek! Például az alábbi mesebeli és filmes karaktereket valós, létező személyekről mintázták.

P.L.Travers írta Mary Poppins történetét, aki a Banks család varázslatos nevelőnője volt, bűvös táskával és beszélő esernyőjével.

Nem véletlenül hagyott mindenkiben olyan mély nyomot a sztori és a karakter, olyannyira, hogy jelenleg is készül a legújabb mozifilm Mary Poppinsszal a főszerepben.

Azt viszont csak kevesen tudják, hogy az ikonikus karaktert saját életének egyik szereplőjéről mintázta az író: nagynénjének, Ellie-nek nem voltak ugyan képességei, sem varázslatos tárgyai, de mindig cipelt magával egy útitáskát, ahogy a mesebeli Mary Poppins is.

Nagyon erős karakter volt, aki mindig kioktatta a gyermekeket az etikettről, és két kutyájával élt együtt.

Popeye karaktere még 1929-ben született meg, miután Elzie Crisler Segar megálmodta a mesefigurát, és egy képregényben bemutatta őt az egész világnak. Azonban még ez a különös karakter sem csak a puszta fantázia szüleménye!

Az izmos tengerész külsejét és tulajdonságait egy Frank Fiegel nevű férfi inspirálta, aki a karikaturista városában, Chesterben élt. Frank mindig is híres volt pipájáról és szemtapaszáról, ráadásul nagyon gyakran leállt verekedni másokkal, mert szerette a balhés helyzeteket.

Társa, Olive Oyl karakterét is egy létező személy inspirálta, aki ugyancsak Elzie szomszédságában élt; egy magas, vékony nő volt, aki mindig kontyban hordta a haját.