Mutatjuk, hogyan néztek ki hétköznapi tárgyaink, mikor feltalálták őket

Kerekes Vivien
Írta: ,

A minket körülvevő világ folyamatosan fejlődik, így nem csoda, hogy jó néhány gyerekkori holmink mára teljesen máshogy néz ki. Ma megszokott dolog, hogy a telefonjaink érintőképernyővel működnek, 15-20 évvel ezelőtt viszont még szinte el sem tudtuk képzelni őket vezeték nélkül. Vagy ott vannak a fényképezőgépek, amikkel lőttünk pár fotót, és napokat kellett várnunk, mire meg is tudtuk nézni őket. Belegondoltál már, vajon bizonyos tárgyaink milyen változásokon mentek át, mire felvették a mai formájukat? Most megmutatjuk, milyen volt például a legelső Barbie baba, és a fogkefe, amit 200 évvel ezelőtt használtak.

Barbie baba – Most Kép forrása: luiska.ru

Ha besétálsz egy játékboltba, milliónyi Barbie baba közül válogathatsz: sellőtől az ügyvéden át a szakácsig minden stílusban készítettek már legalább egy fajtát.

Szinte biztos, hogy neked is volt legalább egy kedvenc babád, amivel a legtöbbet játszottál, és ami különleges helyet foglal el a szívedben.

Barbie baba – Akkor Kép forrása: mistergiuseppe.it

A világ legelső Barbie babája viszont nem rendelkezett olyan lágy arcvonásokkal, mint utódai.

1957-ben készült el ez a darab, amit egy német képregény főszereplőjéről mintázott Ruth Handler, a játék megalkotója, később pedig lánya után elnevezte Barbarának – innen származik a már jól ismert elnevezés.