Hétköznapi ötletek, hogy a magad módján megszeresd a művészetet

Sándor Alexandra
Írta: ,

„A művészet olyan sznob és unalmas!” – vélekednek sokan. Óriásit tévednek, hiszen rengeteg kellemes élményt zárnak ki az életükből ezzel. Mi úgy gondoljuk, hogy a művészet nagyon is hétköznapi, bármikor érzékelhető és megcsodálható dolog, tehát érdemes tenned néhány tudatos lépést a megbarátkozás felé!

Menj el csak úgy egy kiállításra vagy hangversenyre!

Művészettel kapcsolatos rendezvények mindig voltak, vannak és lesznek. Rád is özönlenek a róluk szóló hírek – kérdés, mennyire jársz nyitott szemmel és füllel.

Első lépésként érdemes elhatároznod, hogy ellátogatsz egy szimpatikus kiállításra, koncertre vagy bármilyen hasonló eseményre.

Nem muszáj hatalmas feneket kerítened a dolognak, hiszen már egy bevásárlóközpontban rögtönzött fotókiállítás is ebbe a kategóriába tartozik. De ha nem vagy kispályás, akár irány az Opera!


Nem hiszed el, mi van a vitrinben! A világ 4 leghajmeresztőbb múzeuma


A legfontosabb, hogy neked tetsző közegben élvezz egy olyan művet, ami felüdülést nyújt a számodra. Fontos, hogy ne mások véleménye játsszon főszerepet a döntésedben, hanem inkább saját magadra hallgass.

Művelődj játszva!

Akár hiszed, akár nem, a gyerekek és a felnőttek is játszva tanulnak a legkönnyebben.

A telefonod vagy a táblagéped valószínűleg egész álló nap a kezed ügyében van, így a közösségi oldalak és a friss hírek böngészése mellett egy kis szórakozásra is bevetheted.

Több olyan alkalmazás is létezik, amelyik játékos formában ismertet meg a művészettel.

A magyar nyelvűek közül az ingyenes Artris a kedvencünk, amelyben „össze kell tetris-ezned” a legismertebb képek, világörökségi helyszínek, fantasztikus tájfotók és egzotikus állatok képeit.

Olykor érdemes ilyenre cserélned a virtuális gyümölcsszeletelést vagy a madárlövöldözést!