Top 9 házibuli játék (18+)

Göcző Nóra
Írta: ,

A baráti összejövetelek legfontosabb célja, hogy mindenki jól érezze magát, a barátok élvezzék egymás társaságát és néhány újabb információt tudjunk meg közeli vagy távoli ismerőseinkről. A hétvégi összejövetelek aktív hangulatkeltő eszközei a különböző társasjátékok, amelyekhez nincs szükség semmire, legfeljebb egy tollra, papírra és egy kevés bátorságra. Utóbbiból néha több is kell, ezt az alkohol mennyiségével is szabályozhatjuk, ha anélkül nem megy.

Idd meg, mondd meg vagy tedd meg!

A játék lényege, hogy mindenki bedob egy személyes tárgyat egy zsákba, sapkába, párnahuzatba vagy akár egy táskába. A lényeg, hogy a zsák ne legyen átlátszó. A játékban résztvevők egyenként húznak egy tárgyat és megpróbálják kitalálni, kié lehet. Ha nem jól tippel a játékos, akkor a tárgy valódi tulajdonosa eldöntheti, hogy a tippelőnek innia kell valamit vagy válaszolnia kell egy személyes kérdésre.

Egymás után háromszor nem választhatja senki az ivást, két pohárka után kötelezően válaszolnia kell egy feltett kérdésre a rosszul tippelőnek. A válaszadás egy alkalommal kiváltható cselekvésre, ilyenkor a kérdés megválaszolása helyett dönthet úgy a játékos, hogy egy kiszabott feladatot, egy tevékenységet végez el.

Sors kocka

Minden játékosnál van egy dobókocka, vagy ennek híján egy dobókocka applikáció a telefonján. A kör elején mindenki dob egyet. Az azonos számot dobó párnak meg kell fogniuk egymás kezét és így is maradnak. Ezután újabb dobás következik, s minden azonos számot dobónak meg kell fognia a másik kezét.

Ha valaki már mindkét kézzel mások kezeit fogja, az kiesett a játékból. Végül az asztal fölött keresztbe-kasul átfogott kezek rengetegében a nyertes az lesz, akinek legutoljára marad egy szabad keze és azzal meg tud inni egy saját maga által választott italt.

Én még sohasem

A játék állítólag Amerikából indult, nagyobb népszerűségre akkor tett szert, amikor egy közismert sorozatban (The Big Bang Theory) is eljátszották a szereplők. Lényege, hogy egy körben haladva mindenki mond egy mondatot, amely úgy kezdődik, hogy „Én még soha....”.

Ha viszont a társaságon belül valakire igaz a mondatban lévő állítás, akkor iszik egy kortyot az italából. Pl.: „Én még sohasem  feküdtem le egyszerre két férfival.” Aki viszont ezt már megtette, az nem mond semmit, csak némán beleiszik a poharába.

Tippek a játékhoz:

Én még soha ...

nem fürödtem pucéran a tengerben/tóban

nem csaltam meg a páromat

nem mentem el otthonról bugyi nélkül

nem hazudtam a koromról

nem randiztam olyannal, aki foglalt volt

nem tömtem ki a melltartómat, hogy nagyobbnak tűnjön a mellem

nem volt fantáziáltam nő létemre nőkről/férfi létemre férfiakról

nem sztriptízeltem otthon a páromnak

nem keveredtem egyéjszalás kalandba

nem használtam az ágyban vagy egyedül valamilyen szexuális segédeszközt

nem szívtam marihuánás cigarettát

nem hívtam fel senkit éjszaka, részegen

nem szexeltem kocsiban

nem csókoltam meg két fiút/két lányt egy este alatt

nem voltam kikötözve

nem hánytam mások előtt

nem ébredtem fel olyan mellett, akit nem ismertem

nem csókoltam meg egy másik nőt/férfit

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!