A hatodik érzék titkai – A te életedben mennyire van jelen?

Jankovics Anna
Írta: ,
A hatodik érzék titkai – A te életedben mennyire van jelen?

A tapasztalatokon alapuló ösztönös megérzés, köznyelven: hatodik érzék. Bizonyos emberekben erősebben van jelen, mint a többiekben. A megérzések többnyire ellentmondanak az észnek, ám az emberek többsége hallgat rájuk, és aszerint cselekszik: mellette, vagy ellene.

Szinkronicitás

Szinkronjelenségről akkor beszélünk, ha valamilyen külső esemény és egy belső esemény véletlen módon egybeesik időben.

Ezek a jelenségek vonatkozhatnak születésre, halálra, szerelemre. Ilyen például, amikor a szerelmesek egy időben ugyanazt álmodják.

Akkor jellemző ez a jelenség, amikor két ember szorosan kötődik egymáshoz, vagy épp megszűnik a kapcsolat két ember között. Bár ezek a dolgok lehetnek akár véletlenek is, ám a szinkronicitás tényét nem lehet cáfolni.

A szinkronicitást először C. G. Jung jegyezte fel.

Pszichológia: bejóslás

A pszichológiában van olyan fogalom, hogy bejóslás. Erre, hétköznapi értelemben véve, minden ember képes; akarattól függetlenül használjuk.

Lényege, hogy a múlt tapasztalatai, megfigyelései, összefüggései alapján az ember hipotéziseket állít fel, melyek közül a leginkább lehetségest választja ki.

Ez abban különbözik a latolgatástól, hogy nem tudatosan cselekszünk így. Az agy folyamatosan kapja érzékszerveinktől az információt, azokat a megfelelő helyre teszi, összefüggéseket keres, melyeknek nem vagyunk tudatában – azaz akarattól függetlenül tanul, és használja is ezeket az információkat.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv