A hatodik érzék titka – A te életedben mennyire van jelen?

Jankovics Anna
Írta: ,
A hatodik érzék titka – A te életedben mennyire van jelen?

A tapasztalatokon alapuló ösztönös megérzés, köznyelven: hatodik érzék. Bizonyos emberekben erősebben van jelen, mint a többiekben. A megérzések többnyire ellentmondanak az észnek, ám az emberek többsége hallgat rájuk, és aszerint cselekszik: mellette, vagy ellene.

Pszichológia: bejóslás

A pszichológiában van olyan fogalom, hogy bejóslás. Erre, hétköznapi értelemben véve, minden ember képes; akarattól függetlenül használjuk.

Lényege, hogy a múlt tapasztalatai, megfigyelései, összefüggései alapján az ember hipotéziseket állít fel, melyek közül a leginkább lehetségest választja ki.

Ez abban különbözik a latolgatástól, hogy nem tudatosan cselekszünk így. Az agy folyamatosan kapja érzékszerveinktől az információt, azokat a megfelelő helyre teszi, összefüggéseket keres, melyeknek nem vagyunk tudatában – azaz akarattól függetlenül tanul, és használja is ezeket az információkat.

Ikrek

Köztudott jelenség, hogy az ikrek között különleges kapcsolat van. Az biztos, hogy az ikrek a méhen belül – a szülő-gyermek pszichológiai kapcsolathoz hasonlóan – pszichológiai szimbiózisban élnek.

Bár az anyjuktól a születéssel elszakadnak – az anya-gyerek pszichológiai kapcsolat megszakad – az ikrek között ez az ,,együtt-érzés” sokkal tovább, akár életük végéig is fennmarad.

Ennek tudják be például, hogy az ikrek egymástól távol élve is ugyanazokat a könyveket, tárgyakat veszik meg, vagy épp megérzik, ha a másikkal történik valami.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!