A hibátlan bájoddal hódítanál? Lehet, hogy Hamupipőke-effektusod van!

Szirák Viki
Írta: ,

Mindenki szeretne megfelelni az elvárásoknak, ahogy titkon arra is vágyunk, hogy az emberek kedveljen minket. De teljesen mindegy, mit csinálsz, sosem fog megtörténni az, hogy az összes ismerősöd szeressen téged. Nem lehet mindenki kegyeit elnyerni, ám nagyon sokan a végletekig próbálkoznak vele...

A rajzfilmek hercegnői szinte mindig tökéletesek. Gyönyörűek, okosak, kedvesek, és rengetegen imádják őket - mégis, ennek ellenére nekik is vannak rosszakaróik. Ha most felidézed valamelyik mesét, szinte biztos, hogy ugyanazt látod: a gonosz boszorka féltékenységből szeretne keresztbe tenni a gyönyörű királylánynak, mert a szemében ő tökéletes, ám azt pontosan tudja, hogy önmaga nem az.

A tökéletesség viszont mindenkit vonz, és talán ez az oka annak, hogy sokan szeretnének hibátlannak tűnni mások előtt. Hogy olyanok legyenek, mint például Hamupipőke, aki bájával egyetlen éjszaka alatt elrabolta a herceg szívét, pedig csak éjfélig volt ott a bálban.

A Hamupipőke-effektus lényege épp ez: aki ebben "szenved", nem hajlandó még magának sem bevallani, de folyamatosan mások elismeréséért küzd. Arra vágyik, hogy az emberek különlegesnek és legyőzhetetlennek lássák, miközben pontosan tudja, hogy minden csak látszat.

Ő az a személy, aki állandóan posztol az Instagramra, hogy érdekes maradjon, és azt mutatja mindenki felé, hogy az élete egyszerűen tökéletes. A párkapcsolata hibátlan, és folyton csak romantikáznak, mindemellett pedig fitt, és a sportolás is óriási örömmel tölti el.

A hibátlan bájoddal hódítanál? Lehet, hogy Hamupipőke-effektusod van!Kép forrása: fotolit2/depositphotos.com

A maszkot nem lehet örökké viselni

Ez viszont csak egy jól megrajzolt maszk, egy álarc, amit nem lehet örökké hordani. Addig senki sem lehet elégedett az életével, míg nem képes belátni, mi az, ami nem jó számára. A külsőségek csak ideig-óráig érdeklik az embereket, és ha mindig a tökéletesség képével vagy elfoglalva, soha senki sem fogja megismerni a valódi énedet. Emiatt pedig előbb-utóbb mindenki egyedül érzi magát, és ráébred arra, hogy még a hibás valóság is szebb az elképzelt tökéletességnél.

Ne vágyj a Hamupipőke-effektusra: ő sosem volt igazi, de te igen!

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba