Ha imádod a kultúrát: 4 művészeti Instagram profil, amit követned kell

Kerekes Vivien
Írta: ,

A nyári időszak alatt a művészet világa is kivett egy kis szabadságot – a galériák bezártak egy időre, és a gyűjtők is visszavonultak, hogy feltöltődhessenek az őszi kezdésre. Hamarosan viszont beköszönt a hűvösebb idő, és ismét megnyílnak a kiállítások és múzeumok, hogy újabb és újabb érdekességgel ismertessék meg a látogatókat. Ha szeretnél már most közelebb kerülni a művészetekhez, ezt az 4 Instagram profilt mindenképpen érdemes követned!

Maria Baibakova Kép forrása: harpersbazaar.com

Oroszország művészeti köreiben Baibakova a legjelentősebb személyek közé tartozik.

Még csak a húszas évei végén jár, de már létrehozta saját vállalkozását, a Baibakova Art Projects-et, ahol nem sokkal az alapítást követően számos kiállítás és projekt zajlott le.

Maria célja, hogy az emberekhez közelebb hozza a kortárs művészetet, miközben lehetőséget biztosít az alkotóknak arra, hogy megmutassák tehetségüket a világnak.

Szerinte érdemes alaposan utánajárni egy művész életének, mielőtt megvásárolunk tőle egy darabot, hiszen csak akkor érthetjük csak meg igazán az alkotást, ha ismerjük annak háttértörténetét is.

Baibakova életébe most te is bepillantást nyerhetsz, ha Instagramon felnézel a @baibakovart profiljára.

Ambra Medda Kép forrása: harpersbazaar.com

Ha még nem hallottál Ambra Meddáról, most ideje behoznod a lemaradásodat.

Ő a társalapítója és kreatív igazgatója a L'ArcoBalenonak, ami egy online "piactér" és közösség.

Ambra azért hozta létre ezt a virtuális világot, hogy elősegítse a kreatív dizájnerek, kurátorok, diákok és márkák együttműködését, hogy valami olyat alkossanak közösen, ami inspirál, szórakoztat és tanít.

A weboldalán tényleg minden teljesen egyedi: a szürreális asztaloktól kezdve a legszínesebb lámpákig mindent megtalálsz rajta.

Ráadásul érdekes cikkekben sincs hiány, így még inkább kiszélesítheted a művészeti látóköröd.

Ha pedig kedvet kaptál ahhoz, hogy közelebb is megismerkedj Ambrával, Instagramon keresd az @ambramedda profilt!