Ha igazán „soklájkos” fotót szeretnél: a legjobb szelfi trükkök nyaralásra

Göcző Nóra
Írta: ,
Ha igazán „soklájkos” fotót szeretnél: a legjobb szelfi trükkök nyaralásra

Pszichológus hallgatók népszerű szakdolgozati témája a közösségi média hatása a felhasználók önértékelésére. Számos kutatás bizonyította be az elmúlt években, hogy a Facebook, az Instagram és a legtöbb hasonló, közösségi oldal rombolja az ember önbizalmát, negatívan hatnak az önértékelésre. Ha látjuk, ahogy egy közeli ismerősünk éppen jól szórakozik valahol, - s ezt nem velünk együtt teszi -, akkor bekapcsol bennünk a féltékenység, esetleg irigyek leszünk rá. Ha néhány másodperc alatt ezt az érzést egynél több ember is felébreszti bensőnkben (ezek az oldalak pontosan ezt teszik), akkor mélyen legbelül elhisszük, hogy nekünk sokkal rosszabb az életünk, mint másoké és ezáltal frusztrálttá válunk. Csupán azokat kerülik el ezek a negatív érzések, akik tisztában vannak vele, hogy mindez csak látszat. Valójában mindenkinek vannak az életben nehézségei, ám ezeket valamiért nem szoktuk kiposztolni. Ha rajtad is eluralkodnak néha a negatív érzések, akkor itt az ideje, hogy visszavágj. Mutatunk néhány egyszerű, de hatásos fotótrükköt, amitől garantáltan megállnak az üzenőfal pörgetésében az ismerőseid.

Te lehetsz a helyszín PR-menedzsere Kép forrása: eyeofthefish.org

Elutaztál valahová? Szeretnél mindent lefotózni, megörökíteni, megosztani az ismerőseid körében? Felesleges 98 képet feltöltened a kalandjaidról, hiszen egy-két emberen kívül senki sem fogja végig nézni az albumodat.

Nem azért, mert nem érdeklik őket az élményeid, hanem azért, mert a legtöbben csak néhány percet töltenek egyszerre a közösségi oldalaik böngészésével és ennyi idő alatt a lehető legtöbb ismerősükről szeretnének információt begyűjteni. Ezért elég egyetlen jól elkészített fotó, hogy nagyobb eredményt érj el vele, mintha minden percet dokumentáltál volna.

Készíts egy listát arról, hogy az adott hellyel kapcsolatban mi él az emberek fejében, s légy a helyszín legjobb PR-menedzsere. Nem kell hozzá művésznek lenni, csak engedd el a kreatív fantáziádat. A cél a meghökkentés.

 

Az állatokkal készített szelfik a legnépszerűbbek. Ha a kegyeibe avat egy megszelídített állat egy vadasparkban, biztosan nem fog megsértődni, ha készítesz pár közös fotót.

A bécsi Schönbruni kastély kertjében több tucat mókus él, melyek mindegyike úgy nőtt föl, hogy a turisták rendszeresen etetgették őket. Ennél fogva a helyi mókusok a tenyeredből is elveszik a nekik szánt finomságokat.

De megteszi bármilyen állat, amivel a szálloda kertjében találkozol, legyen az egy apró csiga vagy a helyi környezetben megszokott, de nálunk különlegesnek számító élőlény. Ha lehet, ne csak az újdonsült barátodat fotózd, hanem mindketten vigyorogjatok bele a kamera lencséjébe.

A lényeg, hogy ne okozz az állatnak stresszt, ne érj hozzá, ne korlátozd a szabadságában!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!