Gyereket postázni? 7 dolog, ami régen legálisnak számított

Zabolai Margit
Írta: ,
Gyereket postázni? 7 dolog, ami régen legálisnak számított

Nem minden dolog számít a kezdetek óta illegálisnak – az alábbiakban olyan dolgok következnek, amelyeket nem is olyan régen még nem tiltott a törvény betűje, ma azonban már szinte elképzelhetetlennek tűnnek.

Gyereket, postán

1913-ban az Egyesül Államok postarendszerének mindössze annyi kikötése volt, hogy a csomagok súlya nem haladhatja meg a az 50 fontot – ez nagyjából 22 és fél kilogramm.

1914. február 19-én ezt egy házaspár maximálisan ki is használta, amikor négy éves lányukat a postakocsival küldték az Idaho állambeli Grangeville-ből a szintén az államon belül található Lewistonba, a nagyszülőkhöz, úgy, hogy 53 centnek megfelelő bélyeget ragasztottak a dzsekijére. Amikor a posta igazgatója értesült az esetről, betiltotta a gyerekek postázását.

Lobotómia

A lobotómia során az emberi agyból eltávolítanak egy darabot, és ez nagyon sokáig nemhogy legális, de bevett gyakorlat volt világszerte mentális betegségek, depresszió, de akár még a hátfájás gyógyítására is.

Egészen a ’70-es évekig a lobotómia legálisnak számított a világ legtöbb országában, ekkor kezdték el szinte mindenhol betiltani, felismerve, hogy az eljárás több kárt csinál, mint hasznot.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!