Kinek a vonásait örökölte a gyerek? Megtörténhet, hogy az expasiét!

Körtvélyfáy Zsófia
Írta: ,
Kinek a vonásait örökölte a gyerek? Megtörténhet, hogy az expasiét!

Kép forrása: yourtango.com

Hallottál már a telegónia kifejezésről? Még nem? Akkor, hagyd egy kicsit a közösségi oldalak böngészését és olvasd el ezt a cikket!

„Tele” azaz távoli, „goneia” azaz születés, röviden azt jelenti, hogy a gyerek, az anya előző szexuális partnereinek a tulajdonságát is örökölheti. Sőt, elsősorban az ex alapozza meg az utód tulajdonságait és nem a fizikai apja.

Sokak szerint, ez csak mese, de szerintem azért érdemes utána olvasni, akár igaz, akár nem. Ezzel az elmélettel egyébként már Arisztotelész is foglalkozott és a 19. században is sokat lehetett hallani róla. A genetika térhódításával azonban valahogy mégis a süllyesztőbe került. Pedig a tapasztalt állattenyésztők egyáltalán nem lepődnek meg mindezen. Azért, hogy állataikat megóvják, régóta figyelembe veszik a telegónia hatását. Hiszen a kutyáknál például, ha egy fajtiszta szukának legalább egy kapcsolata volt nem fajtiszta kannal, akkor később az az állat már nem tud fajtiszta utódot hozni a világra. Azért ez érdekes nem?

De menjünk kicsit vissza az időben! Kb 150 évvel ezelőtt, Angliában történt meg az, hogy a lótenyésztők elhatározták: a lovakat zebrákkal keresztezik. Bár a kísérletet többször is megismételték, fogamzás nem történt. Később viszont, néhány, a kísérletben résztvevő kanca mégis csíkos utódot hozott világra a hímlovaktól.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?