Gusztustalan a rágógumi? Van ahol betiltották, máshol falra lehet ragasztani!

Jankovics Anna
Írta: ,
Gusztustalan a rágógumi? Van ahol betiltották, máshol falra lehet ragasztani!

Középső gyerekem egyszer mérgében férjem lányának a hajába nyomta a rágóját. Tehetetlen dühében tette, frappánsan lezárva ezzel maguk között a vitát, melynek következménye az volt, hogy mi felnőttek kezdtünk el veszekedni, és a végén minden létező gyerek sírni kezdett.

Rágógumi, mindenhol

Sokan nem is tudják, de a járdán azok a furcsa fehér plecsnik mind-mind eldobott rágógumik.

Pécsen hatalmas méreteket öltött az utcán a random kiköpködött rágó, így kisebb botrány keveredett belőle. Négyzetméterenként akár ötven rágót is össze lehet számolni.

Hol lelhető még fel rágott rágó? Hamutartóban, melytől az, aki a hamutartót üríti, biztos frászt kap. Iskolákban az asztallap és szék alján, mely ráragad a nadrág térdére, vagy épp a kézre, amikor magunk alá húzzuk a széket. Találtam már rágott rágót kamasz nadrágjának zsebében, de éttermi tányér peremének külső felén is.

Gum Wall

Seattle nem csak Jimi Hendrix-ről híres, hanem a Gum Wall-ról, a rágó falról is. A Market Theater jegyeire várók kezdték el sorban állás közben, unalmukban felragasztgatni egy üres falra rágóikat.

Húsz év alatt több millió rágó került a falra.

Eleinte pénzérméket ragasztgattak fel a rágókkal, mára már „csak” szívecskéket és egyéb alkotásokat hoznak létre azok, akik erre járnak. Turista látványosság lett a helyből – és egy önkéntes nyálminta alapú génbank, hogy humoromnál maradjak. Persze az ott lakók nem igazán díjazták a sok rágót, küzdöttek rendesen, de aztán feladták… mára egy centi hely sincs a falon…

Seattle amúgy Pécs testvér városa…

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba