Gondolatok egy szellem ihletése alapján – idézetek Seth könyvéből

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Jane Roberts: Seth könyve (Édesvíz Kiadó, 2001) című művéből idézünk. A könyvet az írónőn keresztül egy olyan személy írta, aki Seth-nek nevezi magát, és önmagáról úgy ad jellemzést, hogy egy személyiség energiából álló lényege, aki már nem összpontosul fizikai formában. Jane egy véletlen paranormális beavatás révén találkozott vele. Azóta több könyvet írt Seth ihletéséből.

Szépség

„Olvasóim talán úgy gondolják, hogy fizikai teremtmények, anyagi testbe börtönözve, csont, hús és bőr korlátai közé zárva.

Ha azt hiszitek, hogy létetek ettől a testi képmástól függ, akkor félni fogtok a halál veszélyétől, hiszen semmi sem maradandó, ami anyagi, és a test, legyen bár ifjúkorában bármily szépséges, öregségére sohasem őrzi meg varázsát, életerejét.

Ha önnön fiatalságoddal, szépségeddel vagy intellektusoddal, eredményeiddel azonosulsz, állandóan marcangolni fog a tudat, hogy mindezek mulandóak és el is fognak múlni.”

Sokdimenziós személyiség

„A ’külső ego’ és a belső ego együttműködik, az egyik lehetővé teszi, hogy manipuláld a világot, amelyet ismersz, a másik szállítja azokat a finom belső észleleteket, amelyek nélkül a fizikai létet lehetetlen volna fenntartani.

Van azonban egy részed, a mélyebb identitás, amely létrehozta a belső és a külső egót: aki eldöntötte, hogy ezen a helyen, ebben a korban fizikai lény leszel.


Egy kis furcsaság: létezik a harmadik szem?


Ez a magva identitásodnak: ez az a pszichológiai mag, amelyből kikeltél, a sokdimenziós személyiség, akinek része vagy.”