5+1 meghökkentő dolog, amit a genetikának és a szüleinknek köszönhetünk

Szirák Viki
Írta: ,
5+1 meghökkentő dolog, amit a genetikának és a szüleinknek köszönhetünk

Kép forrása: pexels.com

Kutatók mai napig vizsgálják, hogy a személyiségünk kialakulásában mennyire játszanak szerepet a gének, és mi az, amit már a nevelésünknek, környezetünknek köszönhetünk. Azonban bizonyos dolgokról már sikerült megállapítaniuk, hogy kétség kívül a szüleinktől örököljük őket; pozitív és negatív tényezőkről egyaránt.

Lássuk tehát, melyek ezek!

Lobbanékonyság Kép forrása: pexels.com

Tudtad, hogy létezik egy úgynevezett impulzív viselkedésért felelős gén, ami miatt te is lobbanékonyan viselkedsz, akárcsak a szüleid?

Kutatók felfedezték, hogy ha az anyukád és/vagy az apukád hajlamos hirtelen dühbe gurulni, mérgessé válni, impulzívan döntést hozni, az genetikailag benned is tovább öröklődhet.

Persze nagy szerepet tölt be ebben az is, hogy életed során sokszor láttad őket így, és megszoktad ezt a típusú viselkedést, de tény, hogy a gének is tehetnek erről.

Alvási szokások Kép forrása: pexels.com

Az, hogy mennyire vagy éjszakai bagoly, vagy hogy szeretsz-e korán kelni, a génjeidbe van kódolva!

Nem véletlen, hogy akadnak olyanok, akik egész életükben kénytelenek hajnalban kelni, de mindegy, mennyit alszanak, nem tudnak hozzászokni a korai ébredéshez.

Ezt ugyancsak a szüleidtől öröklöd tovább, így valószínű, hogy ha te szeretsz késő estig ébren lenni, rájuk is hasonló hozzáállás jellemző.

Az álmatlanságért, vagy az állandó fáradtságért is a géneket kell "hibáztatni", hiszen ezeket is úgy örökölted tovább a felmenőidtől.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!