Békák, sőt kávékrém is esett már le az égből: és még 3 másik rendkívüli dolog

Zabolai Margit
Írta: ,

Eső, ónos eső, jég, hó – reméljük, egy ideig most főleg napsütést, esetleg frissítő tavaszi záporokat fogunk látni, na de azok, akik egy békavihar közepén találták magukat, valószínűleg szintén nem ilyen időjárásra számítottak. És a golflabda-potyogást sem jelezhette előre az időjós…

Békaeső

Biztos vagyok benne, hogy szerencsétlen állatoknak volt a legrosszabb, de én, aki pánikrohamot kap mindenféle hüllőnek még a látványától is, valószínűleg legrosszabb rémálmaim megvalósulásának tartottam volna a látványt, amit a szerbiai Odzaci városának lakói láttak 2005-ben. A helyiek ugyanis arról számoltak be, hogy a viharos erejű szél aprócska békák ezreit hozta magával, akik esőcseppekként kavarogtak a levegőben, majd potyogtak az útra. A jelenség egyébként nem teljesen egyedi, előfordul, hogy az erősebb szél felkapja a kisebb testű hüllőket, és bár sajnos sok esetben ez a békák életének végét jelenti, az is megtörténik, hogy egyszerűen csak új helyre viszi őket a szél, és a földet érés után egyszerűen elugrálnak megkeresni a legközelebbi tavat.

Kávé-adalékanyagok

1969-ben egy dél-karolinai kávékrémpor gyártó cég szellőzőnyílásai meghibásodtak, ami végül ahhoz vezetett, hogy a gyárakból a por a levegőbe került, ahol aztán az esővel elkeveredve krémes bevonatként hullott a közeli Chester városára. A környezetben okozott károkért a gyártónak 4 000 dolláros bírságot kellett fizetnie, de különféle jogi hercehurcák miatt csak 20 évvel később, 1991-ben került erre sor.

Pénz

Míg a békaviharba nagyon nem szeretnék bekerülni, ha pénz hullana az égből, nem kapnék rögtön esőkabátot. Pedig nem egyszer fordult már elő, hogy ropogós bankók potyogtak az égből. 2015-ben például Kuvait felett több ezer dollár értékű dirham (az Egyesül Arab Emirségek pénzneme) hullott le a városra.

2018-ban egy aranyat és gyémántot szállító repülőgép rakománya ömlött a kifutópályára.

2017-ben Indianapolisban, egy tetőn dolgozó villanyszerelő vette észre, hogy körülbelül 200 dollár értékű papírpénz hull alá a ház mellett, amin éppen dolgozott. A kuvaiti és az indianapolisi esetben soha nem derült ki, hogy honnan is jött a pénz, így sajnos nem tudjuk megmondani, milyen időjárási körülmények együttállása okozhat pénzesőt.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató