Ez az állat nincs is! 5 faj, amiről még nem hallottál

Zabolai Margit
Írta: ,
Ez az állat nincs is! 5 faj, amiről még nem hallottál

A világ egy csodálatos hely. Mennyi véletlen körülmény együttállása kellett ahhoz, hogy megszülessen a földi élet! És vajon milyen különös csillagzat állhatott az égen, amikor megjelentek olyan fajok, mint a hondurasi fehér denevér, vagy éppen a jávai kancsil? Nem tudjuk, de mindenesetre örülünk, hogy így lett!

Hondurasi fehér denevér Kép forrása: fineartamerica.com

Kamaszkoromban volt az iskolatáskámra akasztva egy szőrmók plüssállat, sárga tányérfülekkel és különös orral. Én nemes egyszerűséggel Sir Móknak neveztem, és tíz évet kellett várnom, hogy megtudjam, minden bizonnyal egy hondurasi fehér denevér stilizált mását hordtam magammal.

A latinul a Ectophylla alba névre hallgató aprócska állat eleve úgy néz ki, mint egy vattapamacs, amire sárga füleket ragasztottak, de a szarvacskaszerű orral tényleg szürreális látványt nyújt.

A trópusi felhőszakadástól úgy védi magát, hogy levelekből sátrat épít – nem csak aranyos, de fondorlatos kis állat is!

Jávai kancsil Kép forrása: wikimedia.org

A latinul Tragulus javanicus néven emlegetett állat leginkább úgy néz ki, mint egy aranyhörcsög és egy őz titkos szerelemgyereke. A jávai kancsil Kína déli részén, valamint Malajziában, Szumátrán, Borneón és Jáván őshonos.

Súlya mindössze 1-2 kilogramm, így minden bizonnyal ő is tudja magáról, hogy a testközeli harcokban kevés esélye van, de ez nem riasztja vissza attól, hogy egy igazán stílusos védekezési taktikát válaszon: ha veszélyt észlel, megmerevedik, a földre veti és halottnak tetteti magát, majd a megfelelő pillanatban felugrik, támadóját leköpi (!), és gyorsan elillan.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv