5 tipp, hogy tökéletesen nézz ki a fotókon

Írta: ,

Neked is ismerős a helyzet, amikor egy buliban vagy családi összejövetelen készítetek legalább 20 fotót, amiből végül csak 1-2 használható van a te szemszögedből? Most összegyűjtöttünk néhány alapszabályt, melyek segítségével mind a 20 képen jól fogsz kinézni!

A testtartás a lényeg Kép forrása: glamradar.com

1/5 A testtartás a lényeg

Hiába van szép alakod, hosszú nyakad, formás popsid, ha a képeken nem tudsz beállni úgy, hogy ezeket az adottságaidat hangsúlyozd. A fotópózok arra valók, hogy elrejtsd a kevésbé kedvelt testrészeid és kiemeld azt, ami előnyös.

Ha popsiban vagy erősebb, nyugodtan gyakorolhatod, hogy a hátadat mutatod a kamerának, és a vállad felett visszanézel – kivéve, ha kicsit karakteresebb az orrod, mert akkor ezzel a pózzal érdemes vigyázni.

Ami viszont minden esetben érvényes, hogy soha ne állj pontosan szemben a kamerával, mindig fordulj egy kicsit oldalra: az egyik vállad legyen hátrébb, mint a másik, tedd csípőre az elöl lévő kezedet, és már meg is van az univerzális „jócsaj” póz.

Nyújtsd ki a nyakad! Kép forrása: 500px.com

2/5 Nyújtsd ki a nyakad!

Furcsának fog tűnni, amíg fotóznak, de a képeken így fogsz igazán jól mutatni. Ezt a trükköt egy fotós ismerősömtől tanultam, azóta nem csak a néha megjelenő tokám tűnt el a fotókon, de sokkal arányosabbnak is tűnik a testem a fejemhez képest.

Ha kamerát látsz, nyújtsd előre a nyakad – de ne csak egy kicsit, hanem annyira, hogy élőben már természetellenesnek hasson.

A képeken egyáltalán nem lesz furcsa, a nyakad megnyúlik, az arcod karakteresebb lesz, és sokkal inkább előtérbe kerül a testedhez képest.

A fényviszonyok Kép forrása: fashiongonerogue.com

3/5 A fényviszonyok

Délben gyakorlatilag lehetetlen jó képet csinálni, ezt mindenki tudja: a nap pont középen áll, és árnyékokat vet az arcodra, ami a fotókon akkor sem előnyös, ha egyébként szép szimmetrikus csontozattal rendelkezel. A kora reggeli fények pedig élesek és hidegek, ezek nem mindenkinek állnak jól, csak azoknak, akiknek tökéletes a bőrük.

Az igazi aduász a késő délutáni, kora esti fényviszony: a lágy színek gyönyörűvé varázsolják a bőrödet, és elrejtik arcod apróbb hibáit.

Tipp szelfikhez: érdemes őket az ablaknál készíteni, ahol a függöny kicsit megszűri a fényt, így nem lesz olyan éles, mintha a szabadban készítenéd a képet.

Figyelj a sminkre is! Kép forrása: fromupnorth.com

4/5 Figyelj a sminkre is!

A fotókon mindig az erősebb smink mutat jól, de nem érdemes nagyon kifestened magad, ha egyébként nem vagy hozzászokva.

A smink erősségénél azonban sokkal fontosabb szerepe van az alapozónak – sokszor lehet belefutni olyan képekbe, ahol a lányok arca sokkal fehérebb, mint a teste. 

Érdemes figyelni arra, hogy pontosan a megfelelő árnyalatú BB-krémet vagy alapozót használd, és utóbbi ne legyen fényvisszaverő, mert az is világosíthatja az összhatást.

Nézz a kamera fölé! Kép forrása: annieelenaphoto.com

5/5 Nézz a kamera fölé!

Örök érvényű szabály, hogy ne pont a lencsébe, hanem egy icipicit fölé nézz, ettől sokkal természetesebb és kedvesebb lesz az arckifejezésed.

Ha hajlamos vagy pislogni, csukd be a szemeidet, és csak akkor nyisd ki, amikor már tudod, hogy kattintani fogják a fényképezőt.

Szólj a fotósnak, hogy ne pont szemből, és semmiképpen se alulról csinálja a fotót – a legjobb, ha a gépet kicsit magasabban tartja a fejtetőd vonalánál – így vékonyabbnak és arányosabbnak fogsz tűnni a képen.