Eláruljuk, miért csúszik majd félre a mostani 30-asok élete

Nagy Niki
Írta: ,
Eláruljuk, miért csúszik majd félre a mostani 30-asok élete

Arról már éppen eleget olvashattunk, hogy az Y generáció milyen sötét jövő elé néz – persze nem szó szerint, de az, hogy legtöbbünk abban a tudatban nő fel, hogy egy különleges drágakő, akit tulajdonképpen senki nem ért meg igazán, nem segít túl sokat az életben való boldogulás során. Keveset beszélünk azonban arról, hogy a mostani harmincasok egy igen nagy részének hogyan csúszik félre az élete – pedig egyre inkább jellemző, hogy ők is képtelenek boldogulni a betondzsungelben.

Nem a harmincasok hibája Kép forrása: pexels.com

Először is fontos leszögezni: az Y generációba még éppen belecsúszó harmincasok egyáltalán nem saját hibájukból vesznek el a világban (persze akinek nem inge, ne vegye magára).

Alla Bogolepola orosz újságíró szerint ez elsősorban annak köszönhető, hogy karrierjük terén túl magasan kezdtek, és nem hajlandóak mélyebbre kerülni – ami a mostani gazdasági helyzetben egyszerűen azzal egyenlő, hogy sokszor nem találnak maguknak megfelelő állást, mert a lehetőségek ugyan adottak, csak újra elölről kellene kezdeniük mindent. Ezt pedig egy jól fizető munka és adott életszínvonal után nagyon nehéz tudomásul venni.

Helennek bejött az élet Kép forrása: emmadime.com

Bogolepola egy barátnője történetét hozza példának: a gazdasági fellendülés idején a lány – nevezzük Helennek – a fősuliról kikerülve rögtön nagyon menő állást kapott, egy nagy multinacionális vállalat vezetőjénél lett titkárnő, és azonnal többet keresett, mint az apja, aki szintén nem panaszkodhatott mérnökként.

25 évesen pedig már olyan luxusautót vehetett, amiről más még csak álmodni sem mer.

Helennek bejött az élet, és igazán nem kellett megszakadnia a munkájában – aztán elérkezett a gazdasági világválság, és minden megváltozott.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?