10 filmjelenet az effektek előtt és után – El sem hisszük a szemünkkel

Kerekes Vivien
Írta: ,
10 filmjelenet az effektek előtt és után – El sem hisszük a szemünkkel

Manapság már senki előtt sem titok, hogy a mozifilmekben látott tájak és díszletek sokszor csak egy egyszerű zöld vászonnak és rengeteg képzelőerőnek köszönhetőek. De belegondoltál már, vajon hogyan készülnek az ehhez hasonló jelenetek, és milyen díszletek között kell játszaniuk a színészeknek? Az alábbi fotókról most megtudhatod, hogyan néz ki egy-egy képkocka az effektek előtt – és nem sokkal utána!

Trónok harca

A sorozat rajongójaként valószínűleg megfordult már a fejedben, milyen izgalmas lenne, ha Daeneryshez hasonlóan neked is lenne egy saját sárkányod. De belegondoltál már, vajon hogyan keltik életre a filmvásznon ezeket a lényeket? Nos, az alábbi fotóról egyértelművé vált, hogy a valóság kevésbé olyan izgalmas, mint amit a sorozatban tapasztalhatsz.

Galaxis őrzői

Az persze valószínűleg számodra sem nagy újdonság, hogy Rocket Racoon karakterét a modern technológia segítségével keltették életre, de a filmjelenetek felvételéhez konkrét színészekre volt szükség. Képzeld csak el, milyen érdekes lehetett leforgatni az ehhez hasonló képkockákat!

A Karib-tenger kalózai 2

A Karib-tenger kalózai egyik legfontosabb szereplőjének nem semmi maszkot készítettek a sminkmesterek. Te is ezt gondoltad eddig? Nos, akkor biztosan meg fogsz lepődni, ezeket a furcsa csápokat ugyanis az effekteknek köszönhette a színész – a való életben ennél sokkal kevesebb sminket kellett viselnie.

Pí élete

Most már nem is kérdés: a Pí élete című film főszereplője rendkívüli tehetséggel van megáldva, ugyanis sikerült maximálisan elhitetnie a nézőkkel, hogy a történet során végig egy valódi tigrissel kellett együtt utaznia. Persze azt mindenki tudta, hogy a forgatás helyszínén nem tartózkodott ott egy igazi vadállat, de a képeket elnézve nem lehetett könnyű feladat átélni a helyzetet!

A nagy Gatsby

A film során beletekinthettél a 20-as évek nyüzsgő, belvárosi életvitelébe. De azt gondoltad volna, hogy a képernyőn látott utcai jelenetek egy része csak az effekteknek köszönhető? Bizony, sokszor egy zöld háttérre varázsolták fel az épületeket, a színészeknek pedig a képzelőerejüket kellett használniuk forgatás közben.

Mátrix

Azért a Mátrix című film forgatása közben készült fotót elnézve kijelenthetjük, hogy az effektek nélkül is elég izgalmasak lehettek a munkával eltöltött napok. Bár tény, hogy a zöld háttérnek köszönhetően később sokkal hangulatosabb lett a látványvilág.

Alice Csodaországban

A film készítése során a díszlettervezők alaposan kitettek magukért, és ezt már az alábbi lépcsősorból is könnyen észreveheted. A jelenetben látható táj többi része azonban kizárólag az effekteknek köszönhető – kezdve a felhős égtől egészen a furcsa fáig.

Óz, a hatalmas

Képzeld csak el, hogy az Ózt alakító színésznek mekkora képzelőerőre volt szüksége ahhoz, hogy a szimpla kék háttér és padló ellenére teljes hitelességgel játssza el, hogy épp egy sodrás kellős közepén találta magát. Az biztos, hogy nem volt egyszerű feladat!

A Wall Street farkasa

A film nézése közben te is irigyelted Leonardo DiCapriót, amiért mesebeli helyszínekre jutott el? Nos, az alábbi fotó alapján lehet, hogy meggondolod magad – a filmben látott kikötőt és a táj egy részét ugyanis a már jól megszokott zöld vászon segítségével keltették életre.

Harry Potter és a Félvér Herceg

Tény, hogy a filmben látott helyszínen izgalmasabb lett volna repülni, de a fotót elnézve biztosan benned is felmerült, milyen elképesztő dolgokra képes manapság egy egyszerű kék háttér!

Forrás: vinescope.com

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv