Fiatalkorunk legszórakoztatóbb magyar bandái – A Backstreet Boys hazai változatai

Raczky Júlia
Írta: ,

Fogadjunk, hogy a 90-es évekről neked is a a fiúbandák sokasága ugrik be először, melyek elárasztották a rádiókat, a televíziós műsorokat, és elrabolták a tinilányok szívét. Ők főként az amerikai sikerpéldát szerették volna követni, így mindegyikőjük koncepciójaként az egységes, lányok kedvence stílust, a fülbemászó slágereket, és a szerelmi tematikát vallották. Megmutatjuk nektek, kik is voltak ők!

TNT Kép forrása: Pestiest.hu

A zenekar tagjait két ikonikus alak alkotta: a Pataky Attila-hajviselettel rendelkező Dobrády Ákos és társa, Inti.

Ők voltak hajdanán az egyik legfelkapottabb zenekar, számos műsorba ellátogattak és a slágereiktől volt hangos minden rádió.

Olyan számokat köszönhetünk nekik, mint például a „Nem jön álom a szememre” vagy a „Kicsi gesztenye”, melyek valószínűleg örökre kitörölhetetlenek lesznek a magyar fül számára. (Fogadjunk, hogy már te is dúdolod magadban az egyiket!)

V-Tech Kép forrása: kefirinfo.gportal.hu

Kefir és Szamóca felejthetetlen párosa számos lemezzel és slágerral ajándékozott meg bennünket a 90-es évek végén és a 2000-es évek hajnalán.

A TNT-hez hasonlóan ők is ketten űzték az ipart, és olyan számokat köszönhetünk nekik, mint a „Vétkezz velem”, a „Vele minden jó”, vagy a fülünkbe égett dallamot szomorú-mélabús „Nem szabad sírni”.

Kefir azóta szólókarriert is befutott, azonban a csúcsot egyértelműen ez az időszak jelentette számára.