Fiatalkorunk legszórakoztatóbb magyar bandái – A Backstreet Boys hazai változatai

Írta: ,

Fogadjunk, hogy a 90-es évekről neked is a a fiúbandák sokasága ugrik be először, melyek elárasztották a rádiókat, a televíziós műsorokat, és elrabolták a tinilányok szívét. Ők főként az amerikai sikerpéldát szerették volna követni, így mindegyikőjük koncepciójaként az egységes, lányok kedvence stílust, a fülbemászó slágereket, és a szerelmi tematikát vallották. Megmutatjuk nektek, kik is voltak ők!

TNT Kép forrása: Pestiest.hu

1/6 TNT

A zenekar tagjait két ikonikus alak alkotta: a Pataky Attila-hajviselettel rendelkező Dobrády Ákos és társa, Inti.

Ők voltak hajdanán az egyik legfelkapottabb zenekar, számos műsorba ellátogattak és a slágereiktől volt hangos minden rádió.

Olyan számokat köszönhetünk nekik, mint például a „Nem jön álom a szememre” vagy a „Kicsi gesztenye”, melyek valószínűleg örökre kitörölhetetlenek lesznek a magyar fül számára. (Fogadjunk, hogy már te is dúdolod magadban az egyiket!)

V-Tech Kép forrása: kefirinfo.gportal.hu

2/6 V-Tech

Kefir és Szamóca felejthetetlen párosa számos lemezzel és slágerral ajándékozott meg bennünket a 90-es évek végén és a 2000-es évek hajnalán.

A TNT-hez hasonlóan ők is ketten űzték az ipart, és olyan számokat köszönhetünk nekik, mint a „Vétkezz velem”, a „Vele minden jó”, vagy a fülünkbe égett dallamot szomorú-mélabús „Nem szabad sírni”.

Kefir azóta szólókarriert is befutott, azonban a csúcsot egyértelműen ez az időszak jelentette számára. 

Hip Hop Boyz Kép forrása: szatmar.ro

3/6 Hip Hop Boyz

Ők az a magyar könnyűzenei fiúbanda, akik sikert sikerre halmoztak, többek között felléptek a Népstadion színpadán Michael Jacksonnal is.

Koncepciójuk a névből fakadóan nem meglepő: minél menőbb hip-hop számok előadása, fiúbandás stílusban.

És hogy miből is állt mindez? Egységes fellépőruhából, gondosan megtervezett koreográfiákból (minden klipben) és sajátos dalszövegekből (pl.: Pedig hip-hop odajön a kip-kop/Azt mondod, hogy stip-stop és viheted a nőt/Utána pik-pak lekerül a flik-flak/A szőnyegen a nyik-nyak nyesegeted őt), amelyeknek igazi értelmére csak jó pár évvel a Hip Hop Boyz korszak után ébredtünk rá.

A Megbántottak című szám videoklipjét egyébként mindenképpen érdemes újranézni, felér egy időutazással!

V.I.P. Kép forrása: charivari.blog.hu

4/6 V.I.P.

Valószínűleg leginkább a V.I.P. együttes volt a Backstreet Boys és a Westlife által képviselt értékek hazai nagykövete, hiszen minden slágerük tartalmazott valami útravalót a szerelmes ember számára.

A „Szükségem van rád” című sláger, és a Rakonczai-fivérek felejthetetlenek maradnak mindenkorra.

(És azt sem felejtjük el, mekkora őrjöngés volt anno az osztályban, mikor kiderült, hogy az egyik kerületi általános iskolában lépnek majd fel.)

Shyguys Kép forrása: borsonline.hu

5/6 Shyguys

A Kozso menedzselésével 1997-ben alakult fiúbanda célkitűzése minden bizonnyal a minél több női szív meghódítása volt.

A dolgot ugyanis a vezetés egy kicsit sem bízta a véletlenre: 1997-ben 430 jelentkező közül választották ki a legjobb tánc-, és énektudással rendelkező fiú egyedeket a zenekar megalapításához.

Így történt, hogy Brandon, J.D., Julian, és Zake együtt dolgoskodott olyan slágerek megírásán, mint például a „Hello”.

Fehér, vizes ingek, zselés haj, minél több félmeztelen fényképezkedés!

Happy Gang Kép forrása: zeneszoveg.hu

6/6 Happy Gang

A Happy Gang Magyarország egyik legsikeresebb popegyüttese volt. 

1996-ban a "Kérek egy kulcsot a szívedhez" című számuk az ország legtöbbet játszott hazai felvétele lett, a Fiatal szerelem című slágerük pedig egyértelműen a korszak tinihimnuszává vált. 

Mondjuk így utólag azért elég nehéz feldolgozni, hogy a szüleinknek végig kellett hallgatni, ahogy végigüvöltjük ezeket a sorokat:   

"Csak Ő, csak Ő, csak Ő kell nekem,

Ő a legjobb nő és fenn lakik a hegyen

Csak álmodok róla, Ő 1 gyönyörű gólya,

kár, hogy nem én vagyok a bugyogója!"