Férfiak kontra nők - Miben jobbak a nők és miben a férfiak?

Jankovics Anna
Írta: ,
Férfiak kontra nők - Miben jobbak a nők és miben a férfiak?

Azt mondjuk, hogy a férfi az erősebbik nem. Ezt klisékre alapozzuk, olyanokra, hogy a férfi bátrabb, jobb a fizikuma. Kiskoruktól férfiasra nevelik a fiúkat. Ne sírj, azt a lányok szoktak; Katona dolog; Viseld férfiként – mondják nekik. Valójában egy nő sokkal több terhet tud elviselni, mert jobban fel tudja dolgozni a traumákat. Fizikailag a férfiak előtt járunk, mert bár a vázizmunk lényegesen gyengébb, medencecsontunk – statikailag – nagy teher megtartására képes. És ott van a szülés, mely – azt mondják – a legerősebb fizikai fájdalom, egy sokk az emberi test számára…

Akkor mért a férfi az ,,erősebbik” nem?

A nő emocionálisabb, emiatt küzd meg jobban a lelki válságokkal, ám pont ez az érzelem mennyiség az, ami bizonyos esetekben lehetetlenné teszi a racionális, gyors döntést. Így, egy átlag nő, elég sokszor nyúl mellé, dönt kevésbé jól, ha folyamatos terhelésnek van kitéve.
Lelki adottságai folytán, ha egy nő folyamatosan sok stressznek van kitéve, azt kevésbé tolerálja a szervezet, az idegrendszer, ez pedig a folyamatos hormonváltozásokkal felerősítve nagyobb érzelmi kirohanásokat okozhat.

Egy férfi nem sír

Dehogynem. Az igazi férfi, aki elsősorban ember, az igen.

Nem csak azért, mert a sírásnak elemi funkciója van, egy katarzis, ami remekül oldja a feszültséget, hanem azért is, mert egy nő jó tudni azt, hogy aki mellett él, az valójában ugyan olyan ember, mint ő. A sírás nem női, vagy gyerek dolog, hanem emberi dolog.
Sőt, odáig merészkednék, hogy még azt sem szabad kontrollálni, hogy miért sírjuk el magunkat, inkább csak azt, hogy ezt hol tesszük. Sem férfiak, sem nők esetében nem szerencsés a mai világban az ha válogatás nélkül sírunk bárhol. A sírás bensőséges dolog, ránk és családunkra tartozik.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!