10 félelmetes teremtmény – Ezektől tuti kitör a frász

Kerekes Vivien
Írta: ,
10 félelmetes teremtmény – Ezektől tuti kitör a frász

Az elmúlt években a horrorfilmek (sőt, még a horror sorozatok is) egyre népszerűbbek lettek, így nem csoda, ha kapásból fel tudnál sorolni egy tucat ijesztő lényt és szörnyet, amit megismerhettél ezeken keresztül. De vajon azt is tudod, a világ bizonyos pontjain milyen rémisztő legendák terjedtek szájról-szájra, amelyeket az emberek akkoriban el is hittek? Ismerd meg te is az ijesztőbbnél-ijesztőbb teremtményeket!

Németország: Wechselbalg Kép forrása: conceptartworld.com

A Wechselbalg nevű lény (magyarul Megváltozott Gyermek) a német folklór egyik legijesztőbb, leghíresebb alakja. A legendák szerint ezek a démonok éjszaka betérnek a házakba, megeszik a gyermekeket, cserébe pedig otthagynak egy hasonmást.

Mivel a szülők nem veszik észre a különbséget, folytatják az életüket, ahogy eddig – csakhogy a hasonmás démon ezáltal szépen lassan elveszi a szülők életét (ez telhet napokba, de akár évekbe is).

Amikor ez a folyamat véget ér, a Wechselbalg továbbáll, és kezdi elölről a lakomázást. A történet egyébként lehet, hogy neked is ismerősen hangzik, ugyanis az Odaát című sorozatban is felbukkant már egy ehhez hasonló lény korábban.

A Japán mitológiában nem sokáig kell keresgélned, hogy rémisztő karakterekre bukkanj. Az egyik ijesztő legenda egy japán nőhöz fűződik, aki bosszúálló szellemként tért vissza, miután a férje tönkretette az arcát. Állítólag a kísértetnek ollók vannak a kezei helyén, és az arca a füléig fel van vágva, amikor pedig talál egy áldozatot, rögtön megkérdezi tőle: „szerinted szép vagyok”?

Ha a válaszod igen, téged is megvág, hogy olyan legyél, mint ő. Ha nemet mondasz, rögtön végez veled. Elég patthelyzet, ugye?

Japánban pedig ezt a legendát olyannyira komolyan vették, hogy a 70-es években a tanárok csak felügyelettel, csoportban engedték haza a gyerekeket, nehogy a Kuchisake-onna elkapja őket.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!