10 félelmetes teremtmény – Tuti kitör a frász

Kerekes Vivien
Írta: ,
10 félelmetes teremtmény – Tuti kitör a frász

Az elmúlt években a horrorfilmek (sőt, még a horror sorozatok is) egyre népszerűbbek lettek, így nem csoda, ha kapásból fel tudnál sorolni egy tucat ijesztő lényt és szörnyet, amit megismerhettél ezeken keresztül. De vajon azt is tudod, a világ bizonyos pontjain milyen rémisztő legendák terjedtek szájról-szájra, amelyeket az emberek akkoriban el is hittek? Ismerd meg te is az ijesztőbbnél-ijesztőbb teremtményeket!

Csehország, Szlovákia: Vodníci Kép forrása: tumblr, zjawiska

Veled is előfordult már, hogy valami furcsa dolgot éreztél úszás közben a lábad alatt? Egy szlovák folklór történet szerint lehet, hogy egy Vodnícivel találkoztál.

Ez a lény a víz alatt élő ghoulok rokona, amely békának álcázza magát, és ellopja a tóba fulladt emberek lelkét, hogy aztán egy porcelán csészében tárolja őket. Hatalmas büszkeséggel tekint ezekre, hiszen minél több csészéje van valakinek, annál vagyonosabbnak számít. Ha viszont a fedelet eltávolítják ezekről a tárolókról, akkor a lélek is felszabadul a fogság alól.

A Vondíci egyébként ideje nagy részében áldozatra vadászik a víz alatt, ha viszont épp nem ezzel foglalatoskodik, a tó partján pipázgat!

Anglia: Black Annis Kép forrása: listverse.com

Noha Black Annis eredetét pontosan nem tudják meghatározni, az biztos, hogy az angol folklór jelentős alakjává nőtte ki magát.

A legenda szerint ő egy boszorkány, akinek arca kék színben pompázik, karja végén vaskarmok találhatóak, és hatalmas étvágya van az emberek – különösen a gyermekek – iránt.

Ahogy leszáll az éjszaka, a boszorkány elindul a völgybe áldozatokat keresni (de akár a házakba is be tud nyúlni), majd a bőrüket felakasztja egy fára.

A szülők gyakran riogatják is gyermekeiket Black Annis legendájával, mondván, ha nem viselkednek jól, a boszorka elkapja őket.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!