5 félelmetes hely a világban, ahová rettegni járnak a turisták

Zabolai Margit
Írta: ,

Miért rajongunk úgy a horrorfilmekért, az ijesztő történetekért, és miért keressük a vérfagyasztó helyeket a világban? Ki tudja – a borzongás iránti vágy minden esetre nagyon mélyen dolgozhat azokban, akik felkeresik az alábbi helyszíneket.

Eilean Mór, Skócia Kép forrása: geograph.org.uk

Skócia gyönyörű tájai közül talán nem emelkedne ki ez a kis sziget, ha a világítótorony száz éves rejtélye nem állítaná fel ma is a szőrt az idelátogatók hátán. 114 évvel ez előtt, miután a környéken elhaladó hajók jelezték, hogy nincs fény a világítótoronyban, az ide érkező felderítők a tornyot valóban üresen találták.

A tűz nem égett, a három toronyőr pedig szőrén-szálán eltűnt. A torony naplójában talált feljegyzés szerint az őrök az eltűnésük előtti napokban olyan vihart észleltek, amit soha korábban nem láttak.

A feljegyzést készítő őr hozzáteszi, hogy egyik társuk szokatlanul csendes és nyugodt volt, a másik viszont sírógörcsöt kapott. Az igazán fura azonban az, hogy az erre járó hajók a kérdéses napon csendes, nyugodt időt jelentettek.

Hogy akkor mégis mi történhetett? Soha nem derült ki, és a három toronyőr soha többé nem került elő…

Poveglia, Olaszország Kép forrása: planetsave.com

A titokzatos kísértetsziget nem csak a története, de a hozzá kapcsolódó legendák miatt is joggal került fel a listánkra: a hiedelem szerint, ha egy rossz ember meghal a világban, Poveglia szigetén ébred fel.

Ezzel együtt már igen nagy lehet az egy négyzetméterre jutó kísértetek száma, állítólag ugyanis az itt megkínzott vagy meggyilkolt emberek szelleme is a szigeten maradt, és sajnos a történelem során ők sem voltak kevesen: a szigeten a 20.

században elmegyógyintézet működött, korábban pedig karanténként használták pestisek betegeknek, akik közül sokat élve temettek el.

A helyiek által csak Holtak szigeteként ismert terület a ’60-as évek óta lakatlan, de az elmegyógyintézet mellett egy börtön és egy 17. századi templom romos épülete is megtalálható itt – mind hozzájárul a hátborzongató hangulathoz.