5 félelmetes hely a világ körül, ahová rettegni járnak a turisták

Zabolai Margit
Írta: ,

Miért rajongunk úgy a horrorfilmekért, az ijesztő történetekért, és miért keressük a vérfagyasztó helyeket a világban? Ki tudja – a borzongás iránti vágy minden esetre nagyon mélyen dolgozhat azokban, akik felkeresik az alábbi helyszíneket.

Sárga-hegy, Kína Kép forrása: inspirationde.com

A világ legveszélyesebb gyalogos túrájaként tartják számon, és nem is véletlenül: a Sárga-hegyre vezető ösvény kellemes hegyi túrának indul, aztán nagyon hirtelen néhány vékony deszkán egyensúlyozva találod magad a semmi fölött.

Tény, hogy a kilátás lélegzetelállító – a helyiek szerint a csúcsról nyíló panoráma maga a jutalom azért, hogy valaki fölmerészkedett a hegyen – de a helyenként éppen csak összetákolt pallókon keresztülvezető út nem tériszonyosoknak való, és még az is, aki egyébként nem fél a magasságtól, ezen az úton néhányszor biztosan végiggondolja majd az életét.

Eilean Mór, Skócia Kép forrása: geograph.org.uk

Skócia gyönyörű tájai közül talán nem emelkedne ki ez a kis sziget, ha a világítótorony száz éves rejtélye nem állítaná fel ma is a szőrt az idelátogatók hátán. 114 évvel ez előtt, miután a környéken elhaladó hajók jelezték, hogy nincs fény a világítótoronyban, az ide érkező felderítők a tornyot valóban üresen találták.

A tűz nem égett, a három toronyőr pedig szőrén-szálán eltűnt. A torony naplójában talált feljegyzés szerint az őrök az eltűnésük előtti napokban olyan vihart észleltek, amit soha korábban nem láttak.

A feljegyzést készítő őr hozzáteszi, hogy egyik társuk szokatlanul csendes és nyugodt volt, a másik viszont sírógörcsöt kapott. Az igazán fura azonban az, hogy az erre járó hajók a kérdéses napon csendes, nyugodt időt jelentettek.

Hogy akkor mégis mi történhetett? Soha nem derült ki, és a három toronyőr soha többé nem került elő…

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!