A fehér szín pszichológiája – Hogyan hat az érzéseidre, kedvedre és viselkedésedre

Irimiás Alíz
Írta: ,
A fehér szín pszichológiája – Hogyan hat az érzéseidre, kedvedre és viselkedésedre

Kép forrása: unsplash

Friss, kellemes, tiszta, vagy üres, hideg szín is lehet a fehér, és amit érzünk, vagy gondolunk róla. A színek meghatározzák a lelkiállapotunkat, közvetítenek a személyes kapcsolatainkban, és az üzleti életre is hatással vannak. A kedvenc, általunk gyakran hordott színek, és azok a színek, amelyekkel szívesen vesszük körül magunkat, több mindent elárulnak rólunk. Meg kell tanulnunk megérteni a színek által kiváltott reakcióinkat ahhoz, hogy a színeket a céljaink szerint használhassuk őket.

A fehér szimbolikus szín

A fehér a tisztaságot, az egyszerűséget, a jóságot, az egyensúlyt, a biztonságot és a szabadságot jelenti. A fehér zászló a béke jele. A fehér ruha ápoltságot, méltóságot, békességet sugároz.

Elegáns színnek számít, az üzleti eseményekhez legjobban illő szín. Modern szín, amely semlegességet közvetít, és nem vonja el a figyelmet másról. Pozitív értelemben egyszerűséget, frissességet, tisztaságot közvetít, új kezdetet, tiszta lapot jelent, negatív értelemben pedig sugározhat elszigeteltséget, ürességet, hidegséget is akár.

A nyugati kultúrában leginkább az esküvővel asszociálják, illetve a kórházakkal, az angyalokkal. A születés és a halál színe is – fehér a pólya és fehér a szemfedő is. A keleti kultúrákban ez a gyász és a szomorúság színe, gyakran használják temetéseken és más gyászszertartásokon.

A fehér a feng shui-ban

A fehér optikailag nagyít, tágítja a teret, kiemel, és a fehérhez minden szín illik, mellette mindegyik szín lágyabbnak, könnyedebbnek hat.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!