Fantasztikus nők, akiknek a szépsége belülről fakad

Írta: ,

Ebben a három nőben voltak közös vonások. A tartás, az alázat, a szív és az akarat. Tartás, annak ellenére, hogy életük nem úgy alakult, ahogy az ideális lett volna, alázat a munkájuk iránt, melyet nőként, nő módjára, szívvel-lélekkel végeztek, és a szív, mely együttérzésre képes, ami naggyá tette őket, nem mindennapi akaratuk által.

Diana hercegnő Kép forrása: fashionmaza.com

1/6 Diana hercegnő

Számos botrány övezte Diana házasságát, életét, sőt, még ennyi idővel halála után is fény derül olyan dolgokra, olyan találgatások kelnek szárnyra melyek hatására megborzong az ember.
Dianának nem a halála volt az igazi tragédia, hanem az, amilyen körülmények között élni kényszerült. 
Szeretettel teli lázadó volt ő, hiszen ő volt az első olyan ember a királyi családban, akit nem érdekelt a politika, ám annál inkább az emberiség, a gyermekek jövője. Láthattuk őt Boszniában, Afrikában, Pakisztánban.
Diana és munkája Kép forrása: missmillmag.com

2/6 Diana és munkája

Szépsége nem azokon a fotókon látszik, melyeken szép ruhában szépen mosolyog, hanem azokon, melyeken munkáját végezte. Eleinte több mint száz szervezetet támogatott, ám később már csak a számára legfontosabbakat. 
Ez pedig egy, a fiatal hajléktalanokat segítő szervezet, a Lepramisszió, a Nemzeti AIDS Alapítvány, egy gyermekkórház, ahol rákbeteg gyermekek gyógyultak, és az Angol Nemzeti Balett voltak.
Diana volt az első híresség, akit lefényképeztek, amint kezet fog egy AIDS-beteggel.
Audrey Hepburn Kép forrása: Wikipedia

3/6 Audrey Hepburn

Kevesen tudják, de ő egy bárónő gyermeke volt. Talán ez, a neveltetés, az, ami finom törékenységét, és egyben lelki erejét adta, ami egyértelműen sugárzott a szeméből.

Ahogy azt is kevesen tudják róla, hogy édesapja elhagyta a családot, lemondott róluk, és nevet változtatott a háború alatt. A háború évei, annak megpróbáltatásai, az „árvaság”, elhagyatottság mély nyomokat hagyott benne. 
Kecsességét talán a háború utáni balett-tanulmányainak is köszönhette. Első főszerepe a felejthetetlen Római vakációban volt, amiben Anne hercegnőt alakította, mely tökéletesen testhez álló szerep volt.
Audrey és a gyermekek Kép forrása: born-late.blogspot.com

4/6 Audrey és a gyermekek

Csodálatos filmjei voltak, ám életének legszebb része mégis akkor kezdődött, amikor 1988-ban az UNICEF, azaz az ENSZ Gyermeksegélyezési Alapjának a jószolgálati nagykövete lett.
Munkájában élettársa segítette, kísérte, John Isaac fényképész. Járt Etiópiában, Szomáliában, Salvadorban, Ecuadorban, Bangladesben és számos más helyen.
2006-ban a brit New Woman magazin olvasói a világ legszebb nőjének választották.
Sissi, az „új Szent Erzsébet” Kép forrása: Wikipedia

5/6 Sissi, az „új Szent Erzsébet”

Ő volt a magyar nemzet védőangyala. A nép imádta, rajongott érte, mely rajongást teljes egészében ki is érdemelt. 

Tökéletesen megtanulta a magyar nyelvet, melyet a királyi család eleinte hóbortnak vélt, ám később ennek politikai szerepe is volt, hiszen a kibékíthetetlen ellentétek akár rossz irányt is vehettek volna, ha ő nincs. 
Garibaldi egykori tábornoka, Türr István egy egész albumot szentelt Sissinek, melyben ezt írja róla: „Megtanulta a magyar nemzet történetét, a magyar nyelvet, és megszerette magát a nemzetet. Ezáltal lett az ország őrangyala...”
Magyar az, aki szívében magyar Kép forrása: gogmsite.net

6/6 Magyar az, aki szívében magyar

Sissi még anyósával is szembeszállt, pedig enélkül az „engedetlenség” nélkül sem volt felhőtlen a viszonyuk. Inkább nevezhetjük pokolnak. Méltósággal viselte a megaláztatásokat. 
Talán ez is közrejátszott abban, hogy azt a népet szerette, melyet anyósa csak „fejőstehénnek”, dacos pórnépnek nézett. 1857 volt a vízválasztó, amikor Magyarországra jött, és olyan ruhát vett fel a pesti polgárbálra, mely a magyar lobogó színeivel volt ékítve: piros rózsás, zöld leveles fehér ruhát. 
Sissi szíve akkor már egyértelműen magyar volt, bármi volt is kezdetben az indíttatás. Bár egész Európa elismerte szépségét, mégis a magyaroknak egy kicsit még annál is szebb Sissi...
A nő, mint valódi nő kihaló félben van. Minden korban vannak, voltak olyanok, akik bebizonyították, hogy nincs minden veszve. Sajnos, a mai nők nagy többségére igaz a mondás, hogy „messziről hattyú, közelről liba se”. 
Változtatni kellene ezen... több Dianára, Sissire, Audrey-ra lenne szüksége a világnak.