Fagylalt-különlegességek a nagyvilágból

Scheftsik Tamás
Írta: ,
Fagylalt-különlegességek a nagyvilágból
Miután megkóstoltuk a céklás, a halas, vagy a kakukkfű ízű fagylaltot, valószínűleg nem szalad majd a homlokunkra a szemöldökünk, és nem meresztünk kistányér méretű szemeket az olyan bagatell apróságokra, mint a mák ízű finomság.
Sör fagyi

Ez a fagylaltkülönlegesség biztosan megmozgatja a fantáziánkat. Legalábbis a férfiakét mindenképpen. A németek gondoltak egy nagyot, és a folyékony kenyérnek elkészítették a jegyes, nyalható változatát.
Ráadásul, hogy nehogy az ízlésünk álljon a tölcséres élvezet útjába, több márka is képviselteti magát a gombócok között. A szénsav azonban kimarad, de kárpótlásul nem kell azzal a kellemetlen ténnyel szembesülnünk, hogy felmelegedett a sör.

Sós medvecukor

A svédek nagy rajongással fordulnak ehhez a finomsághoz. Gumicukorként még nálunk is megtalálható a medvecukor, de sós fagylalt változatban biztosan nem.

Maga a tény is érdekessé teszi ezt a desszertet, hogy sós ízvilággal rendelkezik.
Akármennyire is fura számunkra, a svédek egyik nagy kedvencéről van szó, ezért ha lehetőségünk nyílik rá, akkor győzzük le az előítéleteinket, és legalább egy nyalás erejéig ismerkedjünk meg vele.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv