Ezt adta a nőknek a magyar válogatott és a 2016-os Eb

Dienes Petra
Írta: ,
Ezt adta a nőknek a magyar válogatott és a 2016-os Eb

Kép forrása: Facebook/MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség

A legszebb öröm a gólöröm – szokták mondani a férfiak, amire mi, nők, csak legyintünk. Legalábbis legyintettünk, egészen 2016. június 14-ig, amikor is Szalai Ádám a 62. percben betalált az osztrákok kapujába az első Eb-mérkőzésünkön. Persze, a világversenyeket azért eddig is figyelemmel követtük, hiszen egész jó kis nyári program volt citromos sörrel a kezünkben ülni a Szabadság téren és meccset nézni. De idén végre mi is megértettük, milyen az, amikor minden porcikáddal azért szurkolsz, hogy a labda végre átsuhanjon a gólvonalon – és amikor azon a szép júniusi napon ez megtörtént, magyar nők ezrei váltak igazi focidrukkerekké.

A nők és a foci

Az első kérdés hangozhatna így is: Mi, nők, tényleg szeretjük a focit? A válasz pedig túlnyomó részt (és őszintén) a nem lenne. Aztán, ha tovább gondoljuk a kérdést, rájövünk, hogy igazából három csoportra tudnánk magunkat osztani.

Az elsőbe azok a nők tartoznak, akik valóban rajonganak a fociért, mert az apukájuk vagy a bátyjaik mellett egyszerűen a sport és a futball szeretetében nőttek fel, ami a mai napig megmaradt bennük. A második csoportot hívjuk „divatszurkolóknak” – ide azok a nők sorolhatóak, akik megnézik a pasijukkal a meccseket és kialakul bennük valamiféle szurkolói tudat, de csak azért lesznek Real Madrid drukkerek, mert a szerelmük kedvenc csapata éppen az. A harmadik csoport pedig a teljes érdektelenség köre, ami körülbelül a nők 85%-át teszi ki.

Akkor viszont az elmúlt hetekben miért ünnepeltünk mi is mindannyian az utcákon, és szurkoltunk olyan szeretettel, hogy a szívünk is majd’ kiugrott tőle a helyéről? Miért örültünk együtt ezekkel a focistákkal úgy, mintha a világot váltották volna meg?

Az összetartozás érzése

Először is azért, mert kis túlzással így is történt. Hiszen, ha belegondolunk, a legtöbbünk életében nem volt még ilyen élmény és esemény, mint amit az elmúlt hetekben tapasztaltunk. Nem szurkolhattunk ennyien egy emberként magyar csapatnak évtizedek óta. Igen, itt valószínűleg felmerül a kérdés az Olimpiákat illetően, de valljuk be őszintén, a világon a futball a legnépszerűbb sport, mert sokkal több szurkolót tudhat magáénak, mint bármelyik másik sportág – és nincs ez másképp a mi hazánkban sem.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!