Ezért szeretünk felnőttként is társasjátékozni

Írta: ,

Sok felnőtt hajlamos elfelejteni, mennyire jó dolog a közös játék, ha pedig mégsem, akkor azt csak kültéri sportolásként, vagy maximum egy kártyapartiként tudja elképzelni. Pedig a a felnőtteknek szóló társasjátékok nem csak kikapcsolnak, de egy sor már pozitív hozadékkal is járnak!

Nem a megszokott Kép forrása: archdaily.com

1/4 Nem a megszokott

A társasjátékokhoz legalább két ember szükséges, de annál izgalmasabb, minél többen játsszák őket.

Ha unjátok már a szokásos beülős programokat, rendezzetek game night-ot! Ez biztosan felpörgeti majd a társaságot, és ki tudja, lehet, hogy ezentúl minden csütörtökön összeültök egy kis társasozásra.

Ha pedig mégis kimozdulnátok, léteznek már olyan helyek is, amelyek alapvetően bárként/kávézóként funkcionálnak, de tele vannak izgalmas játékokkal, melyek közül kiválaszthatjátok a hangulatotokhoz legjobban passzolót.

Fejleszti a képzelőerőt Kép forrása: behance.net

2/4 Fejleszti a képzelőerőt

Felnőttként is fontos, hogy fejlesszük a képzelőerőnket, hiszen ez elengedhetetlen a kreatív gondolkodásmódhoz.

Míg a gyerekeknek a beleélős szerepjátékok segítenek ebben, addig a felnőtteknek sem kell csupán az unalomig ismételt Activity-re szorítkozni, ugyanis rengeteg olyan játék van már, melynek alapja a történetszövés.

Miért treníroznád a képzelőerődet csak azzal, hogy jó könyveket olvasol, ha ezt néha megteheted egy jó csapatjáték közben is?

Megnevettet Kép forrása: offbeatbride.com

3/4 Megnevettet

Ha társasjátékot játszó társaságra gondolunk, nem unott, szomorú arcokat látunk magunk előtt, sokkal inkább olyan embereket, akik a hasukat fogják a nevetéstől.

Leginkább a szituációs feladatokkal tarkított játékok képesek mulatságos helyzeteket előteremteni, de az önfeledt játék önmagában is pozitív hatással van az endorfintermelésünkre.

A nevetésnek, vidámságnak pedig rengeteg pozitív élettani hatása ismert: oldja a stresszt, képes enyhíteni a fájdalmat, és segíti a negatív élmények feldolgozását is.

Segíti az önismeretet Kép forrása: almostmakesperfect.com

4/4 Segíti az önismeretet

Egyre több olyan társasjátékot is találunk a piacon, amelyet szinte pszichológiai tesztnek, önismereti tréningnek is felfoghatunk. Ezekben nem feltétlenül az a cél, hogy legyen benne egy győztes, hanem sokkal inkább a kérdések a fontosak, amelyekkel úgy lehet pontokat gyűjteni, ha őszintén felelünk rájuk.

Éppen ezért, azon kívül, hogy általa jobban megismerhetjük önmagunkat, a társaság többi tagjáról is érdekes dolgokat tudhatunk meg, ezáltal pedig még jobban erősíthetjük a bizalmi viszonyt a barátainkkal.

Érdemes néhány évente elővenni egy-egy ilyen játékot a barátokkal, hiszen remekül mérhető rajta a fejlődésünk, és mindig kiderülhetnek új dolgok olyanokról is, akiket már régóta ismerünk.