Ezért nézel ki jobban a 30-as éveidben, mint a 20-asban

Írta: ,

A csapból is azok a tuti módszerek folynak, amelyek segítségével megőrizheted hamvas fiatalságodat, pedig az idő márpedig múlik, és nincs is ezzel semmi baj. Persze, hogy minden kornak megvan a maga szépsége, és persze, hogy a huszonéveseken ott van az ifjúság csókja, és persze, hogy csodálatosak, de mondunk neked valamit: a harmincas évek még ennél is jobbak lesznek!

1/4 Mert tudod, hogy ki vagy, és mi áll jól neked

A húszas évek a legtöbb ember életében az útkeresésről, kísérletezésről szólnak, és ez így is van rendjén.

A harmincas éveinkre azonban megtaláljuk önmagunkat, tudjuk, mi az, ami jól áll nekünk, és mi az, amiben jól érezzük magunkat. Már senki nem követi ész nélkül a divatot, hanem tudatosan válogat, és csak azt veszi fel, amiben jól érzi magát, és nem azt, amit éppen meglátott egy kirakatban.

Erre az évtizedre a stílus kifinomodik, kiforr, és ez azt jelenti, hogy teljes pompádban, a legjobb formádban tudsz mindig mutatkozni.

2/4 Mert magabiztosabb leszel

Biztos van, aki a 20. szülinapi tortáján is olyan lendülettel fújja el a gyertyát, hogy a fal adja a másikat, de a legtöbbünknek ez az életszakasz még a keresgélésről, bizonytalanságról, a saját lábunkra állásról szól.

A harmincas évekre azonban egzisztenciát teremtettünk magunknak, tisztába jövünk vele, hogy mire vagyunk képesek, és hogy milyen akadályokon küzdöttük át magunkat eddig is.

Mi lennénk a legboldogabbak, ha ezt az önbizalmat a lányok a lehető legkorábbi életszakaszban elérnék, de ha így is van, akkor is mindig van hová fejleszteni az önismeretet, és a harmincas éveidre érheted el azt az állapotot, amikor már nem ijeszt meg egy határozottabb „Nézze, hölgyem!”, vagy amikor már nem rettegsz attól, hogy mások mit gondolnak a döntéseidről. És közhely vagy sem, a magabiztosság igenis vonzóvá tesz, és ez már messziről sugározni fog rólad!

Mert fontosabb lesz a minőség, mint a mennyiség Kép forrása: tinx/depositphotos.com

3/4 Mert fontosabb lesz a minőség, mint a mennyiség

Kiforrott stílusoddal a vásárlás is más lesz: már nem az lesz a lényeg, hogy minden új ruhadarabot megvegyél, amit egy fesztiválon valakin láttál, vagy hogy ezer különböző árnyalatban legyen szempillaspirálod.

A kísérletezésről és új dolgok kipróbálásáról persze sosem kell lemondanod, de ha alapvetően tudod, hogy mi az, amit keresel, mi az, ami kell neked, akkor a sok silány minőségű dolog helyett kevesebb, de jobb minőségű terméket vásárolhatsz, ettől pedig az összhatás is minőségibb lesz majd.

4/4 Mert jobban odafigyelsz magadra

Egyrészt a felnőtté válással jár, hogy egészségtudatosabb döntéseket hozol, másrészt a szervezeted egyszerűen nem tolerálja többé azt, ami fölött a húszas éveidben jóindulatúan szemet hunyt.

Az egész éjszakás kimaradások, vagy az, hogy a héten harmadszorra is sajtburgert ebédelj, egyszerűen nem opció többé, viszont érezni kezded, hogy a rendszeres sporttól mennyivel jobban érzed magad a bőrödben, és hogy az egészséges étkezés milyen sokat dob a hangulatodon is – ráadásul, a rendszeresebb napirend mellett nem is olyan lehetetlen többé fenntartani. Mindez pedig a külsődre is hatással lesz, és az évekkel érkező új szokások és tapasztalatok így az előnyödre válnak majd.