Ezekről a dolgokról biztosan nem tudtad, mire valók igazából!

Írta: ,

Rengeteg olyan tárgy vesz körül minket, amely teljesen megszokottá vált számunkra, hiszen folyton látjuk; mégis, ha jobban belegondolunk, fogalmunk sincs, pontosan mire is való. Most összegyűjtöttünk néhány apróságot, amiről talán te sem tudtad, milyen céllal is készült valójában!

Rés a repülőgépek ablakán Kép forrása: flickr.com

1/4 Rés a repülőgépek ablakán

Tudtad, hogy a repülőgépek ablakai a házakétól eltérően nem üvegből, hanem műanyagból készülnek? Ha utaztál már a levegőben, talán neked is feltűnt, hogy ezeknek az ablakoknak az alján található egy aprócska lyuk.

És hogy mi célt szolgál? A belső üvegpanel könnyen megrepedne a kabinban lévő, illetve az azt körülvevő levegő légnyomásának különbsége miatt, a rajta lévő aprócska lyuk viszont ezt segít kiegyenlíteni.

Ha legközelebb elmeséled ezt az utazótársadnak a repülőn, biztosan leesik majd az álla! :)

A radír kék oldala Kép forrása: rstyle.me

2/4 A radír kék oldala

Kérdezz meg bárkit, mire jó a radír kék oldala, és valószínűleg azt a választ kapod, hogy segít eltüntetni a tollal írt szöveget. Igazából ez csak egy népszerű, ugyanakkor téves állítás.

Eredetileg azzal a céllal tervezték így, hogy a vékonyabb papírról is maradéktalanul el tudd tüntetni az írást, mivel a rózsaszín rész gyakran hagy nyomot maga után.

Ez az információ azonban sokkal kevésbé terjedt el, mint a tollas verzió, így rövidesen a termék készítői is ezzel kezdték el reklámozni a radírokat – persze félrevezetően.

Extra lyuk a cipőn Kép forrása: picsify.net

3/4 Extra lyuk a cipőn

Nem sokan fordítanak figyelmet a cipő tetején található extra lyukakra, amikbe már nem fűzzük bele a cipőfűzőt – pedig lehet, hogy nem ártana.

Ezeket ugyanis a tervezők azért álmodták meg, hogy segítsenek stabilan tartani a cipőt a lábadon, és megakadályozzák, hogy a széle kidörzsölje a bokádat például sportolás vagy kirándulás közben.

Fűzd be hát mind! :)

Zseb a zseben Kép forrása: thepulseboutique.com

4/4 Zseb a zseben

Gondolkodtál már valaha azon, hogy a farmereden található kis zseb (a nagy felett) milyen funkciót tölt be? Persze belefér egy-két apróság, de eredetileg nem azzal a céllal tervezték, hogy elrejts benne egy hullámcsatot vagy cukorkát.

A történelme egészen 1873-ig nyúlik vissza: ekkor jelent meg ugyanis legelőször a Levi's márka egyik nadrágján, méghozzá a zsebórák tárolására!

Akkoriban népszerű kiegészítő volt ez, a kis zseb pedig lehetőséget biztosított arra, hogy biztonságos helyen vigyék magukkal az emberek.