Ezekkel kínzod magadat Facebookon

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A közösségi oldalt csak kevesen használják arra, amire való. Lassan nagyobb szerep jut a „kémkedésnek”, a nyomozásnak, a rosszkedv villámgyors előállításának, mint az örömteli perceknek. Te mivel kínzod magadat a közösségi oldalon?

Bombanőket nézegetsz

Ami egyeseket inspirál, az másokat lehúz, és sajnos utóbbi tűnik gyakoribbnak. Napról-napra több az önjelölt edző, és persze sok a profi is, hiszen manapság az egyik legnagyobb trend izmosnak lenni.

Nincs ezzel gond, az egészséges életmód az egyik legjobb divat, amit követni lehet, de mindez csak addig jótékony hatású, amíg nem megy a kedved rovására.

Természetesen senkit nem bátorítunk arra, hogy meg se próbálja elérni a hőn áhított alakot, de más dolog egészségesen, odafigyelve táplálkozni, mint függőségként megélni az étkezést és az edzést.


Még több hiba: 7 passzív-agresszív magatartásforma a közösségi médiában


Az életnek nem csak erről a két dologról szabad szólnia, így ne vedd el a kedvedet azzal, hogy lelkiismeret-furdalást generálsz, csak mert kihagytál egy betervezett edzést. Nem egy napon múlik a csodás alak, neked is jogod van hullafáradtnak lenni.

Nyaralós fotókat bámulsz

Ez főleg akkor tud nagyon bántó és negatív hatású lenni, ha neked már évek óta se időd, se pénzed nincs arra, hogy egyáltalán elhagyd a lakhelyedet.

Igen, sajnos van ilyen, de attól még értelmetlen másoktól irigyelni a javaikat, hiszen eleve nem látod, ők mit tettek le az asztalra azért, hogy nyaralhassanak.

Teljesen felesleges rosszindulattal telve nyolcszor végignézni azt a több száz képet, amit az ismerősöd feltöltött egy egzotikus szigeten napozgatva.

Ettől se több pénzed, se több időd nem lesz, viszont értékes perceket vesztegetsz el, amiket sokkal hatékonyabban is eltölthetnél. Mi lenne, ha csinálnál egy új költségvetést, vagy kuponos oldalakat böngésznél?

Esetleg utánajárnál, hogyan nyaralnak azok, akik spórolnak, vagy akiknek kevés a szabadidejük?