Ezeket mindenképp tudnod kell az új Harry Potter könyvről

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az írónő a múlt héten hivatalosan is bejelentette, amit néhány éve már ígérgetett: idén nyáron érkezik a világsikernek örvendő – és lezártnak hitt – Harry Potter sorozat nyolcadik része. Íme néhány érdekesség az új kötetről!

Fordulatos tervek a háttérben Kép forrása: etsy.com

J.K. Rowling néhány éve még úgy nyilatkozott, egész biztosan nem készül új kötettel, de már a Pottermore megjelenése után lehetett sejteni, hogy képtelen otthagyni a varázslatos világot.

Az időközben megjelent novellái a Roxfortról, illetve a szereplőkről szóló leírásai szintén hatalmas népszerűségnek örvendenek az olvasók körében, és minden bizonnyal nem lesz ez másként a nyolcadik résszel sem.

Az írónő egyébként az első részek megjelenésekor azt mondta, hogy mindig hétrészesre tervezte művét, de nagy örömünkre ezen időközben változtatott, és 2013-ban bejelentette, készül valamire – ha nem is feltétlenül arra, amiben a többség reménykedett.

Sokak kedvenc írónője nem állított teljesen valótlant, amikor azt mondta, hogy nem lesz nyolcadik rész.

Bár a történet ott folytatódik, ahol az utolsó kötetben, a Halál ereklyéiben véget ért, azért mégis egészen másfajta kivitelezésre számíthatunk.

Az írónő szerint semmilyen szinten sem lesznek átfedések, önismételgetések – erre már csak azért sem kerülhet sor, mert az új kötet valójában dráma, nem pedig regény.

J.K. Rowling azért igyekezett mindenkit megnyugtatni, és úgy nyilatkozott, biztos benne, hogy a közönség egyetért majd vele – ez volt az egyetlen forma, amiben folytatni lehetett a történetet.